Izvor: B92

Milion ljudi okupilo se u novogodišnoj noći na Tajms skveru u Njujorku da bi ispratili staru godinu i gledali kako pevačica Lejdi Gaga pokreće raspršivanje novogodišnje kugle, kojim je u ponoć označen ulazak u Novu 2012. godinu.

Njujorčani okupljeni na Tajms skveru uživali su u neobično toplom vremenu, burno se radujući izvođačima koji su ih zabavljali u novogodišnjoj noći, uključujući Lejdi Gagu i Džastina Bibera.

Lejdi Gaga, sa ogromnom srebrnom maskom i odgovarajućom haljinom, i gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg pritisnuli su dugme kojim su pokrenuli raspršivanje kugle prečnika tri i po metra, optočene sa 2.688 trouglastih kristala.

Konfete su prekrile Tajms sver, a vatromet je osvetlio nebo iznad Menhetna, prenele su agencije.

Među izvođačima koji su zabavljali Njujorčane bili su i tinejdžerska senzacija Biber, koji je pevao na Tajms skveru, rok veteran Čak Beri koji je nastupao u jednom klubu i operski pevač Plasido Domingo koji je pevao u Metropoliten operi.

To je bila najveća proslava u Njujorku još od 1904. godine. Policijski komesar Rejmond Keli rekao je da je obezbeđenje bilo pojačano zato što se očekivao dolazak rekordnog broja ljudi. Ruksaci i alkohol su bili zabranjeni.

Tajms skver je obezbeđivalo na hiljade policajaca, uključujući 1.550 pripadnika policije koji su tek završili policijsku akademiju, pripadnike antiterorističkih jedinica, snajperiste i pse dresirane za otkrivanje bombi.

 

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.