Izvor: B92

Na Srebrnom jezeru, u okviru kompleksa Silver Lake Resort, otvoren je novi Danubia Park Hotel idealan za odmor, ali i za poslovne skupove.

Danubia Park hotel, kapaciteta 130 ležajeva, raspoređenih u 53 sobe i 8 apartmana, nalazi se na samo sat i petnaest minuta vožnje od Beograda, ušuškan u zelenilo oko jezera.

U skladu sa svetskim standardima hotelijerstva, svaka soba u hotelu opremljena je tv uređajem, mini barom , sefom i internet konekcijom. Pored toga, hotel raspolaže i savremenom i tehnički opremljenom konferencijskom salom od 200 mesta koja po potrebi može da se podeli na 3 manje sale.

U hotelu će se od oktobra otvoriti za goste i kompleks u čijem će se sastavu naći fitnes centar, deo sa saunama, tropskom kišom i prostorije za različite vrste masaže.

Turistička ponuda kompleksa Silver Lake tokom leta obogaćena je i Akva parkom i turističkim brodom Silver Star.

Ceo kompleks Silver Lake Resort-a obuhvata 350 ha zemljišta (od toga 30 ha pod šumom) sa 1,5 km obale Dunava i 600 m obale jezera.

Do sada su završeni projekti izgradnje i uređenja marine, teniskih terena, postojećih restoran i kafića, vodovoda i kanalizacija, šetališta, montažne kuće, nadstrešnice za restoran i plažu, dva parkinga, trafo stanicu, obalo utvrde i optičku mrežu.

Počelo se i sa izgradnjom novog restorana i apartmanskog naselja.

Srebrno jezero, koje se nalazi na samo 120 km od Beograda, nastalo je pregrađivanjem rukavca Dunava sa lepo uređenim plažama i vodom koja se filtrira kroz peščane dine.

Nalazi se na lokaciji okruženoj atraktivnim istorijskim i kulturnim lokalitetima kao što su Gvozdena vrata, Viminacium, arheološko nalazište Lepenski vir, Golubačka tvrđava i mnoga druga.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.