Izvor: B92

Na Kopaoniku, posle pada cena za 30 odsto, očekuju dobru posetu

Izvor: Politika

Ali, i svi ostali aranžmani, za Kaprun ili Sent Moric, kao i jeftinije varijante za Bansko i Borovec , Jahorinu ili Staru planinu prodaju se solidno. U agencijama kažu da je interesovanje 20 odsto veće pa evo šta su nam pripremili za ovu zimu.

Nikola Potić iz Kon Tikija kaže da u Austriji nude 170 hotela i apartmana. Izdvaja Celam Ze prepun šetališta, parkova, jezera, muzeja, galerija i prodavnica. Gradić nudi i izuzetan noćni provod, za one kojima ostane snage posle celodnevnog skijanja na stotinama kilometara staza. U januaru apartman u hotelu „Kristal” sa bazenom kraj jezera, za četiri osobe sedam dana, košta 590 evra (147 evra po osobi). Apartman sa tri sobe za društvo od sedam skijaša košta u istom periodu 130 evra po osobi.

Ko hoće hotel na 100 metra od staze preporučuje „Dakser”gde za sedam dana, uz švedski sto i polupansion sa tirolskom kuhinjom, treba platiti 450 evra. A tu su i bazen, sauna, džakuzi, da se oporavite od celodnevnog spusta niz Alpe. U Šefau, iznajmljivanje osmokrevetnog apartmana u, skijaški najpovoljnijem dobu, martu košta za sedam dana 72 evra po osobi. U ponudi su još Badklajnkirhajm, Šladming, Dahtštajn, Kaprun, Zalbah, Kicbil, i zvezde austrijskog skijanja Zelden, Išgl i Sent Anton kao i mnoštvo skijališta u Italiji i drugim regijama.

Nenad Tomić iz iste agencije kaže da je prodaja Kopaonika i Zlatibora bolja u odnosu na prošlu godinu. Tražnja za Bugarskom je na nivou prošle sezone kao i za Kranjskom gorom, Mariborskim Pohorjem i termama (Čatež, Laško, Rogaška).

Cena za sedam polupansiona u hotelu „Alpina” i „Špik” na Kranjskoj Gori je 330 evra do 500 evra za hotel „Lariks” uz popust od 15 odsto za hotel „Špik” do 19. februara. Bansko u Bugarskoj za rani buking ima 10 odsto popusta a cena je 150 evra za sedam noćenja sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice. Na Kopaoniku, u hotelu Grand, u januaru je 86 evra po danu u vreme raspusta (polupansion u dvokrevetnoj sobi) a za novogodišnje praznike 100. U Konacima sunčanim vrhovima cena je od 44 do 90 evra za vreme raspusta i 100 evra najam apartmana za četiri osobe u novogodišnjoj noći.

Filip Trevel, već godinama brižljivo odabira ski aranžmane širom Evrope, za svačiji džep, ukus ali i skijaško umeće. Filip Blagojević izdvaja ski paket za Val Torens (Francuska) i okolinu sa stotinama kilometra staza i žičara. Paket obuhvata smeštaj sedam noćenja, autobuski prevoz, ski – pas, ski – osiguranje, sve za 255 evra. Ista varijanta paketa za sedam dana u Italiji , Bormiu i Livinju košta 319 evra. U Trentinu na sjajnim stazama centra Paso Tonale košta 379 evra. U Banskom, ski – paket obuhvata sedam polupansiona, ski – pas za šest dana, kompletnu opremu, ski – školu od četiri sata dnevno i besplatan prevoz do gondole a sve košta 369 evra. To je ubedljivo i najpopularnija destinacija a biće i hit čitave sezone, bolje od prošle, misli ovaj stručnjak. Tu je i Nasfeld u Austriji u hotelu „Kube Nasfeld” sa tri zvezdice aranžman obuhvata šest polupansiona i ski – pas za šest dana po ceni od 528 evra.

Olivera Velimirović iz Odeon Vorld Trevela kaže da su pripremili iznenađenja za sve ljubitelje skijanja. U ovoj poznatoj skijaškoj agenciji je to popust za „frst minit” uplate i do 20 odsto za Bansko i Borovec . Hotel „Templier” sa četiri zvezdice košta 160 evra za sedam polupansiona.

Velika ponuda odličnih ski centara širom Austrije, Italije, Francuske, Slovenije, Republike Srpske kao i naših planina, privlači mnogo skijaša. Izdvaja, Borovec u Bugarskoj, hotel „Vila Park” gde najam apartmana za sedam dana košta 130 evra po osobi. Hotel „Planinski raj” u Banskom (četiri zvezdice) uz noćenje sa doručkom košta 125 evra po osobi, za sedam dana. U Badklajnkirhajmu hotel „Kolmhof” (četiri zvezdice) košta 525 evra za sedam polupansiona i uz odličnu tirolsku kuhinju. U Slovačkoj, na Visokim Tatrama, možete provesti sedam noćenja sa doručkom u hotelu „Morava” za samo 150 evra. Još nam treba samo snega i novca. Ištvan Dekanj

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.