U Srbiji posluje 318 kategorisanih hotela

Prema podacima Sektora za turizam Ministarstva finansija, u Srbiji posluje 318 kategorisanih objekata hotelskog tipa, sa 16.634 smeštajnih jedinica i 28.803 ležaja.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

U objektima seoskih turističkih domaćinstava koja nisu kategorizovana ima više od 31.000 ležajeva, navela je Vera Rovčanin-Orlović iz Sektora za turizam Ministarstva finasija.

Protekle godine zabeležen je porast broja hotela u zemlji za 9,5 odsto, podneto je 146 zahteva za kategorizaciju hotela od kojih je 111 pozitivno rešeno, istakla je ona.

U 2013. godini do sada su podneta 32 zahteva za kategorizaciju, među kojima je pet novih hotela koji prvi put konkurišu, navela je ona. Prema njenim rečima najzastupljeniji su hoteli sa dve zvezdice, a najviše ležajeva imaju hoteli sa tri zvezdice.

Vesti

Vice: Vinjak od Srbije do Tokija

Salary Man, u svojim belim košuljama i skupim odelima odlaze, petkom nakon posla, u deo Tokija koji se zove Šinbaši (Shinbashy) koji je poznat po malim, skučenim lokalima u uskim uličicama i veličine su svega nekoliko metara kvadratnih, a nagomilani u redovima i presecima kojima se ne vidi početak ni kraj.

Vesti utorak 29.09. 13:28 Komentara: 3
strana 1 od 793 idi na stranu