Izvor: B92

Nesavesni taksisti i dalje varaju građane na aerodromu. Mušterije često "vrebaju" u holu aerodroma i odvode ih pre nego što stignu do info-pulta i uzmu vaučere, a zatim im vožnju naplaćuju po ceni višoj od propisane.

Izvor: Večernje novosti

Mušterije na aerodromu "Nikola Tesla" i dalje žrtve dovitljivih nesavesnih taksi vozača. Dovijaju se da preko reda siđu na stajalište. Putnike "vrebaju" u holu "luke"

Nesavesni taksisti i dalje varaju građane na aerodromu. Mušterije često "vrebaju" u holu aerodroma i odvode ih pre nego što stignu do info-pulta i uzmu vaučere, a zatim im vožnju naplaćuju po ceni višoj od propisane. Da bi preoteli vožnje od poštenih kolega i prevarili sistem dovijaju se na različite načine.

Pojedini vozači koriste priliku kada se rampa kod dolaznog terminala podigne da propusti automobil koji je na redu i uz njega se bez čekanja "provuku" do stajališta. Jedan od omiljenih metoda da se izbegne rampa je i ulazak u rikverc.

- Mušterije umesto u automobilu čekaju u holu aerodroma i "prepadaju" ih pre nego što stignu do info-pulta gde ih čekaju službenici sa vaučerima i uputstvima - objašnjava Zlatan Zlatković, vlasnik "Beogradskog taksija". - Zbunjene ih odvedu do kola i traže im 2.500 dinara za vožnju koja bi trebalo da ih košta hiljadu dinara manje. Novi sistem je počeo da funkcioniše dobro, ali su se oni potrudili da nađu rupe. Ipak, sve to im ide daleko teže nego ranije.

Čak i kada ne mogu da se preko reda provuku na taksi stajalište ispred dolaznog perona prevaranti ne odustaju. Sa ljubaznim smeškom, pomažući im sa prtljagom, naivne mušterije vode do parkinga na kojem su ostavili automobil.

- Nedavno smo imali sastanak sa predstavnicima grada i rekli su nam da će krenuti u odlučnu akciju da bi sprečili da ponovo nastane haos na aerodromu - kaže Zlatković. - Nadam se da će u tome uspeti i da će nastaviti sa uvođenjem reda kao što su krenuli.

Grad je u decembru prošle godine uveo fiksne tarife za vožnju sa aerodroma. Putnike dočekuju službenici na info-pultu koji ima daju vaučere sa odgovarajućom cenom koji mušterija plaća taksisti. Postavljen je i novi sistem automatskog upravljanja koji vodi računa o tome da taksisti preuzimaju vožnje isključivo redom kojim dolaze na aerodrom. Cilj je bio da se razbije neformalni monopol koji je imala grupa vozača među kojima su mnogi varali građane.

TARIFE

Za vožnje sa aerodroma, u zavisnosti od destinacije, grad je propisao pet pet fiksnih cena - 1.500, 2.000, 3.000. 4.500 i 7.000 dinara. Najjeftinije su vožnje do Novog Beograda, Surčina, Zemuna i gradskih delova opština. Najskuplje plaćaju mušterije koji se voze do Obrenovca, Barajeva, Grocke, Sopota i naselja Dunavac.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.