Izvor: Izvor: glassrpske.com, Danijela Stokaniæ

Autor: {"id":190081,"id_news":736572,"name":"","surname":"Izvor: glassrpske.com, Danijela Stokani\u00e6"}

Bora Bora je, po mišljenju mnogih, najromantičnije i najekskluzivnije ostrvo na planeti. Pripada francuskoj Polineziji, smeštenoj usred Pacifika, na pola puta između Australije i Severne Amerike.

Izvorni naziv ovog ostrva je Pora Pora, što znači “prvo rođenje”, jer u lokalnom tahićanskom jeziku ne postoji glas “B”.

Ostrvo je okruženo lagunom i koralnim grebenom. U sredini ostrva se nalaze ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha - Paia i Otemanu.

Bora Bora je iznenađujuće mala, ali lepota ostrva oduzima dah. Savršeno bele peščane plaže zapljuskuje smaragdnoplava voda. Planina Otemanu, nalik dvorcu, para nebo, a zavodljive tropske padine i doline prekrivene su cvetovima hibiskusa. Palminim listovima prekriveni motu bungalovi okružuju blistavu lagunu poput nežne ogrlice.

Luksuzna odmarališta više od 40 godina dočekuju parove iz celog sveta i poseban ugođaj za goste su doveli do savršenstva. Od izlaska do zalaska sunca, svaki centar je dizajnirao svoj set jedinstvenih momenata za svoje goste.

Opijenost od beskrajnog istraživanja i ronjenja, po nestvarno tirkiznim lagunama, uzbudljiva vožnja kanuom, jahanje na talasima, džet ski, posmatranje predivnog zalaska sunca na krstarenju jedrilicom, samo su neke od aktivnosti koje ostrvo pruža posetiocima.

Slobodno se može reći da je Bora Bora jedan ogroman hotel, isključivo namenjen uživanju, opuštanju i odmoru u veoma atraktivnom prirodnom okruženju.

Hoteli na ostrvu su više nego ekstravagantni i luksuzni, a broj zvezdica ne označava stepen kvaliteta, već samo razliku između većeg i manjeg preterivanja.

Four Seasons Resort je kulturni raj, mešavina spokoja južnog Pacifika i snažne polinežanske umetnosti - plesa, pesme, kuhinje, tkanina, pomorstva i sporta. Resort kombinuje najviše standarde usluga sa prirodnom neusiljenošću i ljupkim gostoprimstvom polinežanske kulture, kao posledicu odlične veze sa ostrvskom zajednicom.

Za kupoholičare tu su originalni umetnički predmeti, tahićanski biseri, parfemi i razna ulja i druge dragocene rukotvorine od drveta i slično.

Istorija
Ostrvo Bora Bora prvi put naseljavaju Polinežani u 4. veku. Posle otkrivanja ostrva 1777. godine Džejms Kuk je prvi put organizovao putovanje Evropljana. Bora Bora 1842. godine postaje francuski protektorat.

Tokom Drugog svetskog rata, posle japanskog napada na Perl Habur 7. decembra 1941, Bora Bora postaje južnopacifička američka vojna baza. To je označilo prvo vojno prisustvo u istoriji ostrva.

USLUGE CENE

Desetodnevni aranžman od 2.500 evra

Avionska karta od 1.000 evra

Noćenje u hotelu sa četiri zvezdice od 240 evra

Večera (za dve osobe) od 75 evra

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.