Izvor: B92

Turska ima nekoliko prelepih plaža koje mogu da uđu na svetsku listu najlepših. Ima sjajnih za vodene sportove kao i za uživanje i sunčanje i to na Egejskom, Sredozemnom i Crnom moru. U gradovima na obali ćete naći jedinstvenu burnu istoriju, prirodne lepote ali i zanimljivu kuhinju. Evo najlepših turskih plaža.

Oludeniz

Ova plaža u provinciji Mugla je veoma razuđena, sa isturenim delom u svetlo plavom moru koje mami bezbroj turista uz plaže sa belim peskom.

Više pročitajte ovde.

Alanja, Foto: tjasalo/Flickr

Alanja

Na južnoj obali turske na Sredozemnom moru nalazi se predivno letovalište Alanja veoma popularno i kod naših turista. Nekad tajna lokalnog stanovništva (prvi hotel je izgrađen tek 1958 godine) sada je jedno od najpopularnijih mesta na Mediteranu.

Više pročitajte ovde.

Antalija, Foto: Toni Birrer/Flickr

Antalija

Antalija ima divan istorijski deo grada, gde se može i lepo pazariti ili ići na ručak. Unutrašnjost utvrđenja zove se Kaleići. Oblast Antalije se nalazi na raskršću između plaža i hotela i mnogi hotelski kompleksi se nalaze baš ovde.

Više pričitajte ovde.

Sinop, Foto: Clara S./Flickr

Sinop

Mali grad na obali Crnog mora turisti kao da zaobilaze. A to je baš šteta jer ovde ima mnogo lepih plaža, bogate kulture i hrane koje nećete pronaći u drugim delovima Turske.

Bodrum, Foto: yilmaz ovunc/Flickr

Bodrum

Bodrum je danas letovalište gde dolaze turske filmske zvezde i elita iz čitave Evrope. Ovde je takođe i jedna od luka „Plavog puta“ (The Blue Voyage) – čuvenog krstarenja po okolnim plažama.

Više pročitajte ovde

U narednim danima čitajte na putovanjima više o Olidenizu, Alanji, Antaliji, Sinopu i Bodrumu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.