Nastavnik prijavljen za mentalno zlostavljanje dečaka. Sada se oglasio: Šta je sve dozvoljeno... VIDEO

Otac đaka petog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Nišu, prijavio je jednog od nastavnika svog sina, zbog, kako kaže, mentalnog zlostavljanja.

Izvor: telegraf.rs, B92.net, TV Prva

Sreda, 24.05.2023.

10:31

Nastavnik prijavljen za mentalno zlostavljanje dečaka. Sada se oglasio: Šta je sve dozvoljeno... VIDEO
Foto: Shutterstock/Media_Photos

Sve je počelo onog momenta kada je došlo do nemilih događaja u školi "Vladislav Ribnikar", nakon čega je otac jednog dečaka odlučio da ne šalje na pet dana sina u školu iz predostrožnosti.

Za to vreme je nastavnik istorije navodno odlučio da ružno priča o tom dečaku ostalim učenicima iz razreda, a nakon što se dečak vratio u školsku klupu nastavio je sa tim ponašanjem.

"Taj nastavnik koji predaje dva predmeta - istoriju i građansko, je u odsustvu mog sina je naterao druge đake iz razreda da šalju mom sinu loše poruke, ali i po njegovom povratku u školu, naterao ih je da mu zvižde i da se loše ophode prema njemu", objasnio je Milan Jovanović, otac pomenutog dečaka, javnosti poznatiji kao Strongmen.

Otac navodi da je nastavnik bio suspendovan kada je on došao u školu, ali iz drugog razloga.

"Škola je u ovom slučaju već preduzela sve što je mogla. Nama je otac u ponedeljak rekao svoje zapažanje, ali je nastavnik već bio suspendovan iz drugog razloga. Ovi navodi svakako moraju da se provere, a ako se ispostavi da je sve tačno, biće odrađeno sve po zakonu", naglasila je direktorka ove školske ustanove, OŠ "Sveti Sava" u Nišu.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Oglasio se nastavnik istorije

Nakon što je Milan Jovanović, poznatiji kao Strongmen, u školi podneo prijavu protiv nastavnika istorije iz OŠ "Sveti Sava" u Nišu zbog mentalnog zlostavljanja njegovog sina, učenika 5. razreda te škole, pomenuti nastavnik oglasio se za Telegraf.

Pomenutom portalu takođe je potvrđeno da prosvetna inspekcija ispituje navodni incident. Direktorka je rekla da je nastavnik suspendovan još pre Jovanovićevog dolaska u školu, ali zbog drugog incidenta sa drugim detetom.

"Što se prosvetnog sistema tiče, on srlja u propast iz dana u dan. Kako i ne bi, kad su izgubljeni svi kriterijumi. I po pitanju obrazovanja i po pitanju vaspitanja. Da ne pričamo o tome ko sve radi u prosveti, ko su direktori, rukovodioci školskih uprava, prosvetni savetnici, prosvetni inspektori... čast izuzecima. I, naravno, da ne pričamo o tome šta je sve dozvoljeno deci bahatih roditelja", rekao je ovaj nastavnik.

"Kad je vaš sagovornik bio đak, ne verujem da je smeo da njače, riče i ispušta neartikulisane zvuke na svakom času i time ometa i zlostavlja i učenike i nastavnike... ako me razumete. Danas je to moguće i to ne samo bez posledica, nego može da bude i nagrađeno, tako što će razredna da se oduži tati za pruženu podršku u hajci na nastavnika koji je prijavljivao za teško zlostavljanje dece ili nedržanje časova odeljenjskog starešine.

A ostala deca? E, oni neka trpe zlostavljanje od strane svoga druga do kraja školovanja. To je cena! Ovom prilikom pozivam roditelje učenika koji su došli u školu da uče da ne plaćaju tu cenu, jer je previsoka. Takođe, pozivam najviše državne organe da hitno pošalju stručne psihologe, psihijatre i socijalne radnike iz Beograda u OŠ "Sveti Sava" Niš i ozbiljno se pozabave situacijom oko njegovog deteta. Smatram da ne treba da podsećam šta se desilo. Na kraju, hoću da poručim svim institucijama i građanima Srbije da je ovo verovatno moja poslednja bitka za spas ugleda OŠ "Sveti Sava" Niš i srpske prosvete kao dugogodišnjeg uzbunjivača. Imam šezdeset dve godine i da se pridružim mojoj deci i unucima u inostranstvu. Ko razume – shvatiće! STOP psihopatama iz redova nastavnika, roditelja i učenika!", poručio je nastavnik škole "Sveti Sava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: