Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Industrijska zona u Leskovcu dobila još jednu saobraćajnicu FOTO

U najsavremenijoj industrijskoj zoni u Leskovcu, koja je pre desetak godina bila zapušteno zemljište, izvode se završni radovi na još jednoj saobraćajnici.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Lokalna samouprava grada Leskovca, na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem, resurse je uložila u opremanje ove, za grad, okolinu i čitav Jablanički okrug značajnu lokaciju kako bi postala adekvatno mesto za fabrike domaćih i lokalnih preduzetnika, saopštava Grad Leskovac.

Nakon truda i brojnih pregovora, desno od kružnog toka izgrađenog 2017. godine u tom delu grada nalazi se pogon jednog od najvećih investitora u našem gradu, Aptiva, niče objekat turske kompanije Erenli, a domaći preduzetnik Statovac je upravo u Zelenoj zoni izgradio svoj distributivni centar i kupio još jednu parcelu.

Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

"Kako bismo svim investitorima obezbedili najbolje uslove za poslovanje, opremanje ovog prostora svom neophodnom infrastrukturom nam je jedan od prioiteta. Podsetiću vas da smo na ovoj lokaciji izgradili kružnu raskrsnicu u vrednosti od 37 miliona dinara, jer bez nje ne bi mogao da funkcioniše ceo industrijski centar, zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju. Zatim su izvedeni radovi u tri faze - 2018. godine, kada je izgrađena i pristupna saobraćajnica, parking prostor i osvetljenje kod fabrike Aptiv, a onda i naredne godine druga faza, kod parcele distributivnog centra Statovac, za šta je ukupno izdvojeno 80 miliona dinara. U trećoj fazi, 2020. godine, za izgradnju atmosferske kanalizacije uloženo je 13,5 miliona dinara", rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, obilazeći radove na izgradnji saobraćajnice.

"Upravo se završavaju radovi na izgradnji saobraćajnice sa uličnim osvetljenjem u Zelenoj zoni, od ulice Peta do ulice Šesta, u ukupnoj dužini od 265 metara. Vrednost radova na izgradnji saobraćajnice je 9,6 miliona dinara, dok je za javno osvetljenje izdvojeno još 2,7 miliona dinara", zaključio je gradonačelnik.

Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

"Na kolovozu je ugrađen novi sloj šljunka i prvi sloj asfalta, danas će biti ugrađen i drugi sloj asfalta, a radovi su završeni i na trotoaru. Postavljeni su stubovi, ostaje da se postave svetiljke čime će u potpunosti biti završeni radovi na ovoj saobraćajnici", rekao je Novica Nikolić, direktor JP "Urbanizam i izgradnja".

Izvođač radova na saobraćajnici je AB Kop, a na osvetljenju Luks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.