Ljubimac na B92.net

Emirati: Ljubimci zabranjeni u stanovima

Nedavno su stanari zgrada u, jednom od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ađmanu dobili obaveštenje o tome da treba da izbace svoje ljubimce iz stanova.

Izvor: B92
benclark / Flickr.com
benclark / Flickr.com

Zvaničnici u Ađmanu, najsiromašnijem Emiratu severno od Dubaija, zabranili su čuvanje mačaka i pasa u stanovima i ograničili dozvoljeni broj pasa koji može držati jedna porodica na dva, pod uslovom da živi u kući.

Novine "The National" iz Abu Dabija citirale su danas Šejka Rašida Humaida Al Nuamija u izjavi da ovo novo pravilo počinje odmah i da je uvedeno zbog "zdravstvenih i sanitarnih razloga".

Ljubimci su dozvoljeni u porodičnim kućama sa dvorištem.

Usvajanje i gajenje životinja nije deo tradicije i kulture Emirata ali tamo žive milioni stranaca koji imaju pse, mačke i druge životinje.

Početkom prošle godine u Abu Dabiju je zabranjeno prisustvo pasa u parkovima i na plažama.

Ukoliko živite i radite u Emiratima, svog ljubimca ne možete povesti u restoran, tržni centar ili ga uvesti u javni prevoz.

Ađman je jedan od sedam poluautonomnih emirata.

Zanimljivosti

Vožnja bicikla u društvu psa

Da li ste i vi biciklista koji se oseća krivim svaki put kada treba da vozi svoj bajs, a vaš pas vas gleda tužno jer zna da će ostati kod kuće. Možda ste zabrinuti da pas ne može da drži korak sa vama, ili da će naleteti na točak bicikla. Postoji način da uključite svog psa u vožnju bicikla.

Zanimljivosti ponedeljak 6.07. 21:50 Komentara: 5
strana 1 od 149 idi na stranu