Avion “Novak Đoković” ne prevozi ljubimce?

Na sajt petfrendli.com pristiglo je pismo nezadovoljnog korisnika kompanije „Air Srbija“, P. Vujovića. Gospodin je veliki ljubitelj životinja, pa mu je naročito teško pala činjenica da je u novom avionu, koji nosi ime tenisera Novaka Đokovića, zabranjeno prevoziti male životinje. Pismo prenosimo u celosti:

Izvor: Zivotinje.rs

Nedelja, 01.12.2013.

08:59

Default images

“Ove godine sam u više navrata koristio usluge Jat Airways-a. Svaki put sam sa sobom, u kabini nosio kućnog ljubimca ( mali bišon od 4 kg) i sve je bilo u najboljem redu. Pre neki dan sam kupio kartu u „novoj“ kompaniji Air Serbia i doživeo veliko razpčarenje.

Naime, kada sam u rezervaciji naveo da putujem sa psom, rečeno mi je da na novom avionu A319, koji ponosno nosi ime „Novak Đoković“ ne mogu da se prevoze kućni ljubimci u putničkoj kabini. Da apsurd bude veći objašnjeno mi je da „ako na željenoj liniji leti Boeing 737 (sa još starim oznakama Jat Airways), pas može u kabinu ali u novi A319 – ne može.“ Navodno za taj „Novakov“ avion važe pravila o prevozu koja je propisao Etihad Airways.

Zbog svega ovoga ću morati da odustanem od leta ovakvom „nacionalnom“ kompanijom, sada i ubuduće.

U vezi sa tim imam četri pitanja: prvo, da li naš proslavljeni as zna na koji se način njegovo ime (zlo)upotrebljava i da li je pri davanju saglasnosti za korišćenje svog imena bio upoznat o svim mogućim negativnim konotacijama koje će biti vezane i za njegovo ime;

drugo, da li je ovo sa kućnim ljubimcima početak zabrane prevoza i drugih putnika sa posebnim potrebama (hendikepirana lica, deca bez pratnje roditelja i dr) na „nacionalnoj“ kompaniji;

treće, da li je uvodjenje novih pravila iskljućivo na novim avionima za koje ta kompanija, nije dala još ni dolar, znači kompletno besplatno, preuzimanje nase kompanije;

i četvrto, da li će društva za zaštitu životinja (Orca, Feniks, Kasper, Opstanak) kao i vlasnici kućnih ljubimaca mirno gledati na ovu torturu ?

P. Vujović
Beograd”

Redakcija portala zivotinje.rs pokušala je da stupi u kontakt sa pomenutom kompanijom i proveri tvrdnje gospodina Vujovića, ali je do objave ovog teksta ostala uskrećena za tu informaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: