Zoo-vrt u Jagodini dobija crvene kengure

Zoološki vrt u Jagodini, koji ove godine obeležava jubilej - deset godina rada, dobiće sledeće sedmice par crvenih kengura, veoma atraktivnih i interesantnih životinja, rekao je danas Tanjugu veterinar u Zoo-vrtu Vladimir Jovanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2016.

12:05

Zoo-vrt u Jagodini dobija crvene kengure

Foto: Toshihiro Gamo / Flickr.com

Za njih se završava prostor, preko puta prostora za kamile, površine 200 kvadratnih metara, s travnatom podlogom, a visina ograde je tri metra, istakao je Jovanović.

On je napomenuo da ova vrsa kengura postiže brzinu do 56 kilometara na sat, skaču udalj do osam metara, a u visinu do dva metra. Životni vek im je 18 godina.

Kenguri stižu iz Beogradskog zoo-vrta, dodao je Jovanović.

"Ova vrsta kengura, u prostoru gde je smeštena mora imati temperaturu iznad 12 stepeni Celzujsovih, tako da gledamo, dok im ne ugradimo grejanje za zimu, da mogu da budu napolju, ali se nadam da će to biti sledeće nedelje i da će kenguri biti u Zoo Jagodini", rekao je Jovanović.

Zoo-vrt u Jagodini je za ovu godinu planirao nabavku i još jedne foke, za šta je opredeljeno milion dinara.
"Foku smo našli preko jedne strane agencije, ali su sada velike procedure, tenderske pa uvozne dozvole... ali se nadamo da ćemo dobiti uskoro i foku", rekao je Jovanović.

Zoo-vrt u Jagodini prošle godine je posetilo 85.000 turista s kupljenom ulaznicom, a prihod od prodatih ulaznica je bio 15.392.077 dinara.

Restoran Zoo-vrta,ostvario je prihod od 27.228.274 dinara, a prihod od kafića, suvenirnice, brze hrane... je 4.479.130 dinara, od igraonice, ponija, parkinga, 181.867 dinara, stoji u izveštaju o poslovanju Zoo-vrta, koji je potpisao direktor Ljubiša Milosavljević.

Javno peduzeće Zoo-vrt u Jagodini jedan je od četiri Zoo-vrta u Srbiji, deo je celine Turističkog komplesa u čijem sastavu je još Akva-park, Muzej voštanih figura, izletište "Potok" s veštačkim vodopadom, fontanama, Letnjom pozornicom...

Zoo je prošle godine postao bogatiji za jednog tigra, lamu, antilopu i dva zebu govečeta, mladunčad koja su se rodila u Jagodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: