Zašto je mačkama kuhinja omiljena prostorija?

Ljudska hrana definitivno je jedan od razloga, a u nastavku teksta možete saznati i ostale.

Izvor: B92

Subota, 13.06.2015.

08:55

Default images
Foto:Thinkstock

Možda će uhvatiti dašak nekog divnog mirisa

Zar ne volite da posmatrate svoje mace kako podižu nosiće i njuškaju vazduh? One zaista uživaju u finim mirisima, a to, naravno, znači da se nešto kuva, vadi iz frižidera, u svakom slučaju – neka hrana je u blizini. Nada da je hrana baš za njih ne umire čak ni onda kad mi počnemo da jedemo.

Možda nešto padne na pod

Iako vrlo dobro znaju da ne smeju na sto i da je vreme za naš, a ne za njihov obrok, uvek postoji nada da će neka mrvica ili ostatak hrane pasti na pod, a one će moći da preuzmu ulogu usisivača.

Možda česma curi

Koliko god generalno izbegavale kupanje, većina mačaka obožava slavine koje kaplju. Ne samo zbog toga što mogu da poližu malo sveže vode, već i zato što ih taj zvuk prilično zabavlja. Ako i nemaju poriv da piju, verovatno će se poigrati šapicom s vodom koja kaplje.

Istraživanje kesa s namirnicama

Upravo ste se vratili iz radnje i odložili pune kese namirnica koje čekaju spremanje dok se ne skinete. Divno! Vreme je za istraživanje i njuškanje!

Možda neki ormarić ostane otvoren

Iako su možda u tom ormariću bile već deset puta, ipak će se nadati da ćete ga opet ostaviti otvorenog jer, ko zna, možda je od poslednje istrage nešto novo zalutalo unutra.

Prilika za novu igračku

Čak i ako ste superuredni dok kuvate ili pripremate sendvič i nakon sebe počistite sve do zadnje mrvice, uvek postoji mogućnost da ćete slučajno iza sebe ostaviti zgužvani papirić ili neko slično ‘smeće’ koje mogu da iskoriste za igranje. Hop, evo već su na stolu i gurkaju papirić šapicom na pod, a onda kreće akcija…

Poslastice, molim

Što god radili u kuhinji, čim otvorimo prvi kuhinjski ormarić, zašuškamo nečim, mačke automatski pomisle - ‘poslastice’! Sasvim je nebitno koje je doba dana, šta zapravo mi radimo i koja nam je namera, one će uvek biti na oprezu jer – možda su zaslužile poslasticu.

Vreme je za obrok

Naravno, prvi i osnovni razlog zašto su mačke uzbuđene čim uđemo u kuhinju je taj što će možda čuti zvuk svojih posudica. Ne razumeju one iz kojeg bi drugog razloga čovek ulazio u kuhinju osim zato da njima da da jedu. Što se mačaka tiče, uvek je vreme za obrok!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: