Međunarodna gostovanja na Tvrđava teatru

Na novom Tvrđava teatru večeras i sutra gostuju hrvatsko i rumunsko pozorište.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2014.

09:18

Default images

Večeras, 7. jula u 21 sat, na repertoaru je predstava Zagrebačkog kazališta mladih, “Mirni dani u Miksing Partu” u režiji Borisa Liješevića, dok će u utorak, 8. jula u 21 sat nastupiti ansambl Teatra “Maska” iz Bukurešta, sa predstavom “Park” (tekst i režija Mihai Malaimare).

"Mirni dani u Miksing Partu" je komedija koja prati događanja u norveškoj porodici za vreme letnjih praznika u Bavarskoj.

U središtu pažnje je neostvareni dramski pisac koji u krugu svoje porodice svakodnevno "živi dramu koje ne može preneti na scenu" kao i njegov turbulentan i lako prepoznatljiv bračni život na ivici apsurdnog i grotesknog.

"Mirni dani u Miksing Partu" na zabavan i intrigantan način preispituje stereotipe koje pojedini evropski narodi imaju jedni prema drugima i nudi pokušaje razrešenja takvih predrasuda.

Predstava "Park" je lucidan pogled na prohujali vek rumunske istorije koji spaja komično i tragično u istoj meri. Govori o parku u Bukureštu, ali i tom gradu, narodu i zemlji. Njegovim stazama odvijaju se emotivne priče o ljubavi, misterijama, eleganciji, vrlini i porocima.

O nagradama za najbolju predstavu, režiju, glumca i glumicu odlučivaće žiri u kojem su Aleksandar Milosavljević (predsednik), Aleksandra Pleskonjić i Nataša Gvozdenović. Predsednik Saveta festivala i dalje je Vida Ognjenović.

Organizator je novoosnovano udruženje građana "Novi Tvrđava teatar", a pokrovitelji su pokrajinska vlada Vojvodine i Opera i Teatar "Madlenijanum" iz Zemuna.

Tvrđava teatar dobio "azil" u Vili Stanković
Počinje novi Tvrđava teatar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: