Knjižara ,,Beopolis" ponovo radi

Posle tri meseca pauze, kultna knjižara ,,Beopolis" iz Doma omladine počela je sa radom na novoj adresi u tržnom centru ,,Euro Centar", (Makedonska 30).

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.04.2010.

12:58

Default images

Jedna od najpoznatijih knjižara u Beogradu i nezaobilazna tačka susreta ljubitelja knjige i stripa u holu Doma omladine Beograda morala je da napusti svoj prostor zbog uređenja tog dela Doma omladine, a da se uprava nije postarala da joj obezbedi neko mesto da radi, već im je ponudila samo da odloži knjige u kutijama u skladište.

,,Sudeći po reakcijama u javnosti koju su izazvale gradske vlasti svojim neodgovornim ponašanjem i nebrigom za opstanak ove omiljene knjižare, biće dosta onih koje će vest da ,,Beopolis" ponovo radi obradovati“, rekao je Aleksandar Nikolić, osnivač i vlasnik.

On je istakao da je povoljna okolnost za sve one koji su navikli i zavoleli da posećuju ,,Beopolis" u proteklih deset godina što se TC „Euro Centar" nalazi nekoliko metara od pređašnje lokacije.

Novi, ali i veći prostor doneće i neke novitete pa kako je najavljeno iz ,,Beopolisa", u prostoru knjižare održavaće se tribine, predavanja, promocije i ostala zanimljiva kulturna dešavanja.

Prvi program je 8. aprila od 19.00 sati, za kada je zakazano i svečano otvaranje knjižare pod nazivom ,,Ispočetka u drugih deset godina".

Osim razgovora i druženja u muzičkom programu će učestvovati Tobić Tobić, biće organizovano„Pesničenje Specijal“, video zapisi Miloša Tomića kao i mini koncerti bendova „Lira Vega“ i „Repetitor“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: