Kultura

Petak, 26.09.2014.

11:36

Ansambl Studio6 na turneji po Srbiji

Ansambl Studio6 predstavlja novi projekat u okviru aktuelne koncertne sezone. Koncert pod nazivom Shadow play sadrži multimedijalne kompozicije savremenih kompozitora mlađe generacije Simona Sten-Andersena, Jagode Šmitke, Metju Šlomovica i Teodore Stepančić, kao i konceptualne komade klasika 20. veka, Mauricia Kagela i Karlhajnca Štokhauzena.

Izvor: B92

Default images

Solo komadi za harfu, trubu, traverso flautu i harmoniku, uključuju igru senki, dijalog sa videom, igru reči, teatralni gest i ekspresiju teatarskog pokreta. Program upotpunjuju komadi za ceo ansambl, koji takodje sadrže van-muzičke elemente, a čiji je važan činilac humor, koji se kao nit provlači kroz ceo program, praveći tako jedan savremeni audio-vizuelni igrokaz.

Koncertna sezona Ansambla Studio6 ima za cilj predstavljanje novih tendencija u savremenoj umetničkoj muzici. Pet konceptualnih projekata, koje ansambl izvodi u toku 2014. godine, podržani su od strane Ministarstva kulture Srbije, Ernst von Siemens fondacije i Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine. Ansambl Studio6 istražuje dijalog izmedju kompozicije i improvizacije, muzike, tehnologije, svetla i telesnog pokreta. Pored izvodjenja klasika 20. veka, kompozitora kao što su Franko Donatoni, Karlhajnc Štokhauzen, Mauricio Kagel, Horaciu Radulesku i Erno Kiralj, ansambl saradjuje sa autorima prisutnim na evropskoj muzičkoj mapi danas, a to su Ričard Beret, Peter Ablinger, Bernhard Gander, Mauro Kardi, Čikage Imai, Svetlana Maraš i Teodora Stepančić. Neki od ovih kompozitora zajedno sa ansamblom učestvuju u izvodjenju svojih kompozicija, što je redovna praksa Ansambla Studio6.

Učesnici:

Karolina Beter, traverso flauta
Vladimir Blagojević, harmonika
Nenad Marković, truba
Teodora Stepančić, bas gitara
Milana Zarić, harfa

Program:

Simon Steen-Andersen, History of my instrument za solo harfu i video playback
Mauricio Kagel, Atem za trubu
Matthew Shlomowitz, Letter pieces za ansambl
Jagoda Szmytka, Shadow play za harmoniku
Karlheinz Stockhausen, Ypsilon za flautu traverso
Teodora Stepančić, Blindfolded Hangman za ansambl

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: