Banjalučki Demofest privukao 457 bendova

Konkurs za sedmi Jelen Demofest zvanično je završen. Ove godine u trku za najprestižnije festivalske nagrade uključilo se 457 bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore. Stigla je čak i jedna prijava iz Mađarske.

Kultura

Izvor: Izvor: Demofest

Četvrtak, 17.04.2014.

11:08

Default images

Najviše prijava stiglo je iz Srbije, Hrvatske i BiH, što dokazuje da ove zemlje imaju najrazvijeniju demo-scenu. Iz Slovenije je stiglo 14 prijava, iz Crne Gore 7, a iz Makedonije 4.

"Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da broj prijava iz godine u godinu raste, jer je to dokaz da interesovanje za festival ne prestaje. Nedavno smo uz jednu prijavu dobili mejl u kojem su članovi benda istakli da je svakom demo bendu u regionu najvažnija stvar upasti na Demofest. Zato mi postojimo," istakla je Brana Janković, direktorka festivala.

Šestočlani žiri će do 15.06. preslušavati 914 pristiglih numera i ocjenjivati ih, a nakon toga ćemo, na osnovu pristiglih glasova, odrediti kojih 30 bendova će nastupiti na Jelen Demofestu od 17. do 19. jula na još nepoznatoj lokaciji u Banjaluci. Rezultati konkursa I imena članova žirija će biti objavljeni 15.06. na zvaničnoj stranici festivala.

A dok čekamo da šestočlani žiri odabere 30 najboljih koji će se predstaviti publici Jelen demofesta u Banjaluci, otvorili smo malo drugačije glasanje.

U saradnji sa Jelen pivom pokrenuli smo glasanje na oficijelnoj stranici festivala u okviru kojeg publika ima priliku da glasa za dosadašnje pobednike festivala iz proteklih 6 godina. Situacija na vrhu liste se menja iz trenutka u trenutak, a prva tri benda sa najviše glasova publike dobiće priliku da u junu sviraju u Banjaluci, zahvaljujući Jelen pivu.

"Glasajte i vi za svoj omiljeni Jelen demofest bend i pružite mu priliku da ponovo zasvira u gradu iz kojeg je započeo put afirmacije."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: