Pixies: Nova pesma posle devet godina

Za mnoge potpuno neočekivano legendarna američka grupa Pixies jutros je objavila potpuno novu pesmu i video “Bagboy.”

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.06.2013.

11:25

Default images

Ovo je prva nova pesma benda posle devet godina, od “Bam Thwok” koja je objavljena 2004. godine i to ekskluzivno na iTunes-u.

Vest je još značajnija kada se zna da je pre tačno dve nedelje basistkinja i pevačica Kim Dil objavila da napušta bend.

Lider i glavni autor benda Frenk Blek (poznat i kao Blek Frensis) samo što je najavio da će biti deo projekta/supergrupe Trifstore Masterpiece, u kojem učestvuju i Pit Jorn, Ajzak Brok, Kortni Tejlor-Tejlor i Edi Argos, koji će svoj debi album "Trouble Is A Lonesome Town" objaviti tokom jula.

Pre tri dana Trifstore Masterpiece objavio je svoju prvu pesmu, obradu pesme Lija Hejzelvuda "Son of a Gun", a glavni vokal je upravo Frenk Blek. Iako još nema zvanične potvrde, čini se da je na pesmi "Bagboy" snimljen i glas Kim Dil, ali možda je to samo subjektivan utisak.

Pesma je dostupna za besplatno preuzimanje ili pogledajte video dole.

Pixies su osnovani sredinom osamdesetih godina XX veka u Bostonu, a posle brojnih svađa grupa se raspala 1993. godine - iza sebe su ostavili albume "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) i "Trompe le Monde" (1991). Bend je ponovo formiran 2004. godine. Odlaskom harizmatične Kim Dil grupu sada čine Blek Frensis, Džoi Santjago i Dejvid Lovering.

1989. godine, na vrhuncu svoje karijere, Pixies su održali fantastičan koncert u beogradskom SKC-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: