ABBA dobila muzej u Stokholmu

Danas se u prestonici Švedske, Stokholmu, otvara muzej u čast grupe ABBA. U njemu će biti izloženi instrumenti, memorabilija, kao i razni rekviziti, uključujući i helikopter sa omota albuma "Dolazak", zvezdolika gitara i blještavi kostimi koje je bend nosio u danima slave.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

09:55

Default images

Posetioci će takođe moći i da pevaju "zajedno" sa Abbom, a društvo će im praviti hologrami članova grupe. Ipak, Bjorn Ulvaeus odbacio je spekulacije da bi slavni bend mogao da se vrati na scenu za ovu svečanu priliku.

"U Muzeju možete da nas vidite zajedno i na sceni. To je najbliže našem povratku što ćete moći da vidite," rekao je jedan od osnivača benda.

U Muzeju se nalazi i disko podijum iz sedamdesetih,gde posetioci mogu da se podsete ili da probaju hit pokrete iz epohe, prostor za audiciju za petog člana Abbe, a imaće i priliku da sednu u helikopter s "Arrival-a".
BETA/AP Photo/Scanpix Sweden/Jessica Gow
Novi muzej ima punu podršku grupe, a Bjorn je pomagao u finalnim pripremama sa "insajderskim informacija" koje je davao preko 50 zaposlenih u muzeju.
BETA/AP Photo/Scanpix Sweden/Jessica Gow
U Muzeju posetioci mogu da vide i Švedsku dvoranu slavnih, kao i izložbu koja hronološki prati razvoj švedske pop muzike.

Abba je tokom svoje karijere prodala više od 400 miliona albuma širom sveta, a film sa njihovim hitovima "Mamma Mia!" je najuspešniji muzički film u istoriji. Preko 50 miliona ljudi je videlo pozorišnu verziju "Mamma Mia!".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: