Umro pevač grupe The Troggs

Reg Presli (Reg Presley) pevač i vođa benda Troggs, koji se proslavio hitovima "Love Is All Around" i "Wild Thing" umro je u svom domu u Hempširu, piše BBC.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

16:04

Default images

Vest o Preslijevoj smrti je saopštila njegova ćerka Karen koja je takođe dodala da je Presli poslednje trenutke života proveo oikružen svojom porodicom.

Bend The Troggs se šezdesetih godina proslaviio pesmama "Wild Thing" i "Love Is All Around" koje su u istoriji popularne muzike imale nekoliko obrada, a jednu od najpoznatijih su sredinom devedesetih napravili Wet, Wet, Wet.

Presli je pre godinu dana saopštio svoju odluku da se povlači iz muzike nakon što mu je posle jednog koncerta u Nemačkoj pozilio, a u bolnici ustanovljeno da ima rak pluća.

U januaru 2012. godine na svom sajtu je postavio pismo obožavocima u kojem je pisalo:

"Kao što svi već možda znate, za vreme turneje u Nemačkoj mi je pozlilo, nakon čega sam odvezen u bolnicu i ustanovljeno je da imam rak pluća. Trenutno se nalazim na hemoterapiji i ne osećam se baš tako loše, ali moram da vas obavestim da se povlačim iz muzike i više neću nastupati sa bendom. Hvala svima na lepim željam za moje što brže ozdravljenje, ljubav i podršku svih ovih godina".

Bend The Troogs osnovan je početkom 1960-ih, prvi veliki hit bila im je pesma "Wild Thing". Numera "Love Is All Around" je postala hit ponovo nakon 27 godina zahvaljujući obradi škotskog benda Wet, Wet, Wet i ostala na prvom mestu top liste čitavih 15 sedmica, a završila je i u filmu "Četiri venčanja i sahrana". Presli je poslednjih godina bio zaokupljen proučavanjem neidentifikovanih letećih objekata i napisao knjigu o paranormalnim pojavama "Wild Things They Don't Tell Us".

Osim "Love Is All Around" i "Wild Thing", grupa The Toggs imala je i hitove "With A Girl Like You" i "I Can't Control Myself".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: