Počinje Todo Mundo muzički festival

Danas u Beogradu počinje prvi World Music Festival TODO MUNDO. Dom omladine Beograda će ugostiti muzičare iz Malija i Španije, a prvo festivalsko veče počinje u 20:30 časova u sali Amerikana.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2012.

00:08

Default images

Ove večeri beogradska publika će imati priliku da sluša muziku iz Galicije u izvodjenju grupe Talabarte, koji nestrpljivo očekuju svoj prvi nastup u Srbiji. Talabarte neguju tradicionalnu muziku Galicije sa uticajem modernog doba punu melodijskih nijansi i maštovitih aranžmana.

Nakon njih je na programu nastup zvezda afričke muzike, sastava  Tinariwen. U sklopu svojih evropskih datuma, a posle uspešne turneje u Australiji, Novom Zelandu i Aziji, Tinariwen, po drugi put u Beogradu, će predstaviti stare i nove hitove sa albuma "Tassili" . Ovaj album je snimljen nedaleko od njihovog rodnog grada Tessalit, u severnom Maliju, koji je trenutno proglašen nesigurnim za posetioce. Upravo sa ovim albumom Tinariwen su dobitnici, nagrade za najbolji World Music Album na 54. dodeli Gremi-a.

Ulaznice za prvo veče festival TODO MUNDO su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda po ceni od 1000 RSD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: