„Sziget“ otkrio svoje adute

Skunk Anansie, Chemical Brothers, Motorhead, Gotan Project ali i Goran Bregović samo su neki od izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu „Sziget“ koji se od 10. do 15. avgusta održava u Budimpešti.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2011.

18:34

Default images

Na šest bina, od kojih su neke ustanovljene ove godine, tokom pet festivalskih dana nastupiće brojni izvođači, a organizatori su odlučili da početkom marta otkriju neka od muzičkih imena koja će zabavljati posetioce.

Novina na devetnaestom „Szigetu“ je „Europe Stage“, bina na kojoj će nastupiti bendovi iz različitih krajeva starog kontinetnta. Svoju priliku dobiće sastavi koji su popularni u svojim zemljama, ali još uvek nisu napravili internacionalnu karijeru. Za sada se zna da će ovu binu deliti „Triggerfinger“, koji nosi epitet „flamanski AC/DC“, italijanski alternativni rok bend „Verdena“ i nemački sastav „Söhne Mannheims“, u kojem su okupljeni brojni muzičari koji izvode rege, hip hop, rok i pop muziku.

Jednu od najposećenijih bina „Pop-Rock Stage“ ove godine posetiće britanski sastav „Pulp“, koji se nakon duže pauze vraća koncertnim nastupima. Dobitnik brojnih BRIT nagrada, Dizzie Rascal će takođe nastupiti na ovoj bini, a osim njega najavljeni su i „Smash Mouth“, „Rise Against“, „Flogging Molly“, "Interpol" i „The National“. Na ovoj bini ponovo će nastupiti i „Gogol Bordello“, a svoj dolazak potvrdili su i „Chemical Brothers“.



„World Music Main Stage“ ove godine okupiće brojne, žanrovski različite muzičare, kako bi posetioci mogli kroz muziku obići ceo svet. Kubanci „Eliades Ochoa“ i Barselonci „Ojos de Brujo“ nastupiće sa imenima kao što su „AfroCubism“, „Mali giants Kasse Mady Diabaté“, „Toumani Diabaté“, „Bassekou Kouyaté“ i „Djelimady Tounkara“. Na ovom stejdžu nastupiće i argentinsko-švajcarsko-francuski sastav „Gotan Project“, ali i Goran Bregović sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“.

Na bini „A38-WAN2“ fanovi će moći da čuju sastave „Marina and the Diamonds“, „Skunk Anansie“ i „Hurts“, dok će „Party Arena“ ugostiti „The Bloody Beetroots Death Crew 77“, „Hadouken“ i „Crystal Castles“.

„Metal Main Stage“ će i ove godine ponuditi dobar program za ljubitelje tvrđeg zvuka. Za sada se zna da će na ovoj bini nastupiti „Judas Priest“, „Motorhead“ i „Sonata Arctica“.

U saopštenju organizatora navodi se da ovogodišnji „Sizget“ ne odustaje od velikih muzički imena, ali će više nego prošlih godina ugostiti mlade izvođače koji promovišu nove muzičke trendove. Ono što će obradovati fanove jeste činjenica da je cena karata nepromenjena u odnosu na prošlu godinu. Komplet karata koje se kupe do 30. aprila koštaju 140 evra, a ukoliko želite rezervisati mesto u kampu morate dodati još trideset evra. Cena kompleta će rasti, a dnevne karte biće dostupne po ceni od 45 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: