Dizajn Nikole Milenova u KC Grad

Izložba radova “Milenov print design” Nikole Milenova biće otvorena od 17. do 23. marta u Kulturnom centru Grad u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 16.03.2014.

15:46

Default images

Nikola Milenov (1989), grafički je dizajner, ilustrator i ulični umetnik. Rođen i odrastao u Beogradu, pohađao je srednju Grafičku školu i studirao na Beogradskoj politehnici na smeru za grafički dizajn, klasa 2008.

Bavi se crtežom i ilustracijom još od malih nogu, a grafički dizajn i fotomanipulaciju upoznaje kroz srednju školu i studije. Izlagao tradicionalne ilustracije i crteže na nekoliko kolektivnih i samostalnih izložbi u Beogradu i Smederevu, ali ovo je prva izložba printova kao vida digitalne ilustracije.
Tematika kojom se radovi bave je pretežno protest protiv dokolice, bes usmeren ka svemu što ograničava i onemogućava čoveka da ispolji svoju kreativnost, nemogućnost evolucije u vremenu sve intenzivnijeg nadzora, sve naprednijih tehnologija i sve užeg spektra dostupnog užitka.

Stil prikazivanja koji je primenjivan je prelaz između moderne, alternativne umetnosti i street arta, školskog crteža sa improvizacijom laika, težnja ka savršenosti korišćenjem “vizuelnog terorizma”, dakle, jedan kontradiktorni stav prema vidljivoj i zamišljenoj stvarnosti koju autor živi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: