3 x 3 filma koja ne smete propustiti na Festu (VIDEO)

Slavna glumica Monika Beluči otvoriće večeras u Sava Centru 45. Fest, nakon čega će biti prikazan film "Na mlečnom putu" Emira Kusturice, u kome igra uz Kusturicu i Slobodu Mićalović.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

13:54

3 x 3 filma koja ne smete propustiti na Festu (VIDEO)
Foto: Tanjug / B92

Umetnički direktor Festa Jugoslav Pantelić, glumica Sloboda Mićalović i reditelj Srdan Golubović predstavljaju svoje favorite na Festu.

Jugoslav Pantelić: U pitanju je novi film Volkera Šlendorfa 'Povratak u Montak', izuzetan film sa Stivenom Sarsgardom i Ninom Hos, koji daje nadu u postojanje nečega što u u intimnim odnosima mi smrtnici obično nazivamo druga šansa. Deluje prozaično, ali u pitanju je duboka priča o nečemu na šta je stavljenja tačka koja hipotetički ipak može da bude izbrisana. Drugi film koji bih preporučio je iz takmičarskog programa - 'Ne gledaj mi u pjat' ( Ne gledaj mi u tanjir) dolazi iz Hrvatske, kao rediteljka ga potpisuje mlada šibenčanka Hana Jušić. Film je izuzetno zrelo delo nekoga ko je poznat beogradskoj publici.

'The Birth of the Nation' , kao čuveni klasik potpisuje Nejt Parker, koji je i glavni glumac, nepravedno je zapostavljen kada je u pitanju dodela nagrade Amerčke filmske akademije, iz razloga koji su sve samo ne filmski. Upravo zbog toga taj film Fest prikazuje u udarnom terminu, u noći dodele Oskara

Sloboda Mićalović : "Reditelj Azgar Forhadi se ove godine pojavljuje sa svojim novim filmom. Ja ga jako cenim. Jedan od meni omiljenih njegovih filmova je 'Razvod i prošlost'. Sad bih volela da pogledam film 'Rekvijem za gospođu J', Skorsezeovu 'Tišinu' i 'Džeki' Pabla Laraina".

Srdan Golubović: Ja sam u žiriju takmičarskog programa u kojem ima nekoliko zanimljivih filmova. Preporučio bih hrvatski film 'Ne gledaj mi u Pjat' Hane Jušić, kao i ruski film 'Učenik' Kirila Srebrenikova. Ima mnogo filmova koje još nisam stigao da pogledam. U glavnom programu u Sava Centru najviše se radujem Džimu Džarmušu i filmu 'Paterson' kao i filmu Andrea Arnold 'American Honey'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: