Spilberg otkrio koji mu je film zamalo uništio karijeru

Američki režiser navodi da mu je bilo izuzetno teško da radi na jednom filmu zbog emocija koje je budio u njemu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 18.06.2016.

16:50

Spilberg otkrio koji mu je film zamalo uništio karijeru
Foto: Gettyimages

Spilberg je rekao da je ozbiljno razmišljao o odlasku u penziju nakon završetka filma Šindlerova lista.

Iako je film 1994. godine osvojio sedam Oskara, uključujući nagradu za najbolji film i najboljeg režisera, i Spilberga uzdigao među najveće holivudske zvezde, režiser kaže da ga je rad na ovom filmu toliko potresao da je izgubio interes za dalje stvaranje filmova.

Spilberg je nakon Šindlerove liste napravio četvorogodišnju pauzu.

"Nikada nisam bio u depresiji. Ali, bio sam tužan i izolovao sam se. Iako je film bio uspešan i publika ga dobro priihvatila, mislim da sam bio traumatizovan radom na filmu. Jednostavno nisam mogao da režiram ništa dugo nakon njega...", objasnio je.

"Počeo sam da se pitam...da li je to poslednji film koji ću režirati?", rekao je slavni režiser.

Ali, 1997. godine vratio se režiji filmom Park iz doba Jure: Izgubljeni svet, a nakon njega ređao hitove poput Spašavanje redova Rajana, Terminal i Uhvati me ako možeš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: