Tim Barton režira igrani rimejk „Damba“

Tim Barton će režirati igrani rimejk Diznijevog klasika "Dambo", prenose elektronski mediji.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

15:50

Default images

Barton, koji je trenutnu fascinaciju Diznija oživljavanjem svojih animiranih filmova, pokrenuo 2010. "Alisom u Zemlji čuda" sarađivaće sa scenaristom "Transformersa" Irenom Krugerom.

Film je u početnoj fazi produkcije ali se očekuje da će kombinovati CGI efekte i uživo akciju. Krugerov scenario će dodati jedinstvenu porodičnu priču koja će produžiti film koji u originalu traje sat vremena.

"Dambo" je priča o mladom cirkuskom slonu Džambu mladjem kojeg zadirkuju zbog velikih ušiju sve dok ne nauči da leti uz njihovu pomoć. Film je dobio Oskara za muziku ali su ga moderni kritičari napali zbog rasnih stereotipa u predstavljanju bande vrana.

Posle "Alise", Diznije na bioskopskim blagajnama uživao u uspesima "Oza velikog i moćnog", "Grdane" i sada "Pepeljuge" Keneta Brane. Studio je već za iduću godinu najavio igrane rimejkove "Knjige o džungli" i nastavka "Alise" a 2017 godine u bioskope stiže "Lepotica i zver" sa Emom Votson i Denom Stivensom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: