Filmomanija od 18. do 24. septembra

U periodu od 18. do 24. septembra po prvi put održaće se revija filmova Filmomanija i to ekskluzivno u bioskopu Cineplexx Ušće. Ova filmska revija već osam godina održava se u Zagrebu, a ove godine istovremeno će se dešavati u Cineplexx bioskopima u Beogradu, Ljubljani, Skoplju i Podgorici.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 04.09.2014.

15:33

Default images

Punih 7 dana ekskluzivno u bioskopu Cineplexx UŠĆE gledaoci će moći da uživaju u najnovijim ostvarenjima sedme umetnosti reditelja kao što su Lukas Mudison, Olivija Asajas, Ari Folman, Majk Li i Korneliju Porumboju.

Nakon veoma hvaljenih i uspešnih ostvarenja "12:08 Istočno od Bukurešta" i "Policijski, pridev" s kojima je sveukupno osvojio čak 24 nagrade na različitim međunarodnim filmskim festivalima, rumunski reditelj Korneliju Poromboju ove godine predstavlja svoj novi film - "Kad se noć spusti na Bukurešt" (Când se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism) prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Njujorku, Lokarnu i Torontu.) Reditelj Olivije Asajas autor filma "Nešto u vazduhu" donosi hvaljenu dramu "Oblaci nad Sils Marijom" u kojoj su glavne uloge ostvarile dobitnica nagrade Oskar Žilijet Binoš i zvezda "Sumrak" sage Kristen Stjuart. Lukas Mudison ("Lilja 4-ever", "Fucking Amal") nakon četiri godine pauze vraća se s novim filmom "Mi smo najbolje" (Vi är bäst) koji je na filmskom festivalu u Tokiju osvojio Gran Pri, a tu je i novi film Hansa Petera Molanda "Po redu nestajanja" (In order of Dissapearance ), iz zvanične konkurencije Berlinskog filmskog festivala. Uz već ranije najavljene naslove tu je i film "Gospodin Tarner" (novi film Majka Lija za koji je glumac Timoti Spal osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu), kao i "Tom na farmi" (novo ostvarenje Zavijera Dolana dobitnika nagrade kritike na filmskom festivalu u Veneciji) nesumnjivo je da nas očekuje još jedna atraktivna revija dobrog filma – Filmomanija.

Projekcije filmova održavaće se svakoga dana u periodu od 18. do 24. septembra s početkom u 16:00, 18:30 i 21:00 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: