Hobit stiže u Srbiju pre nego u Ameriku

Oskarom nagrađen reditelj Piter Džekson predstavlja nam film "Hobit: Šmaugova pustošenja", drugi deo trilogije urađene po romanu "Hobit", Dž.R.R. Tolkina, koji će u domaće bioskope stići 12. decembra a premijera u Americi je zakazana za dan kasnije - 13. decembar.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

17:22

Default images

Radnja sva tri filma smeštena je u Srednju zemlju, 60 godina pre radnje "Gospodara prstenova".

U filmu "Hobit: Šmaugova pustošenja" nastavlja se avantura poznatog Hobita, Bilba Baginsa, koji sa čarobnjakom Gandalfom i 13 patuljaka, pod vođstvom Torina Hrastoštita, idu u epski poduhvat - da vrate davno izgubljeno kraljevstvo patuljaka, Erebor.

Družina je uspela da preživi prvo, neočekivano putovanje i sada su krenuli ka istoku. Na tom putu, u prevrtljivoj šumi Mirkvud, susrešće menjača kože - Beorna i naići na najezdu džinovskih paukova.

Nakon što su pobegli iz zamki opasnih šumskih vilovnjaka, uputili su se u Jezergrad i na kraju do Samotne planine, gde se moraju suočiti sa najvećom opasnošću ikada.

Moraju se suočiti sa bićem strašnijim od bilo čega drugog, bićem koje neće iskušati samo njihovu hrabrost, već i granice njihovog prijateljstva i svrhu ovog putovanja. Sa zmajem Šmaugom.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: