"Iron man 3" na vrhu u Americi

Film "Iron Man 3" se našao na vrhu liste filmova sa najboljom zaradom na blagajnama, tako postavši drugi film u istoriji u Americi po zaradi prvoga vikenda.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.05.2013.

22:01

Default images

Nastavak filma rađenog po popularnom Marvelovom stripu u kome glavnu ulogu igra Robert Dauni Mlađi, prikupio je na blagajnama prvog vikenda prikazivanja u Americi ukupno 175,3 miliona dolara.

Bolji rezlultat od ovog filma ostvario je samo film "Osvetnici" iz 2010. godine, koji se takođe zasniva na stripu o Marvelovim junacima, sa 207,4 miliona dolara.

Treći nastavak avantura Tonija Starka kao "Gvozdenog čoveka" je ujedno i poslednji deo trilogijei u njemu se on bori protiv teroriste "Mandarina".

Film je režirao Šejn Belek koji je sa Daunijem sarađivao i na filmu "Kiss Kiss Bang Bang, a u filmu "Iron Man 3" pored Roberta Daunija Mlađeg glavne uloge igraju i Gvinet Paltrou, Ben Kingsli i Don Čidl.

Treći nastavak "Iron Mana" je dočekan sa izuzetno pozitivnim kritikama, a nadmašio je po zaradi i svoja dva prethodnika koji su u prvom vikendu prikazivanja zaradili 98,6 i 128.1 milion dolara.

Kritičari su poslednji nastavak iz ovog serijal opisali kao "neočekivano uspešan, mračniji i mnogo ozbiljniji nego prvi i drugi deo.

Premijera filma u Americi je došla nakon početka prikazivanja u ostalom delu sveta, u kome je film do sada ukupno zaradio 680,1 milion dolara.

Po planovima filmskih studija Robert Dauni Mlađi će se ponovo ujediniti sa svojim kolegama iz Marvelovioh stripova, kapetanom Amerikom, Torom i Hulkom u nastavku "Osvetnika", koje bi bioskopska publika mogla da vidi u toku 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: