Odri Totu dolazi na Kustendorf

Poznata francuska glumica Odri Totu biće specijalni gost šestog Kustendorfa, izjavila je Tanjugu selektorka takmičarskog programa festivala i ćerka proslavljenog reditelja Emira Kusturice, Dunja Kusturica.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 11.01.2013.

09:34

Default images

Međunarodni filmski i muzički festival, koji se održava od 16. do 22. januara u Drvengradu, najverovatnije će posetiti i članovi čuvenog engleskog rok benda "Pink Floyd" - Nik Mejson i Dejvid Gilmur.

Bubnjar i gitarista jednog od najuticajnijih bendova u istoriji popularne muzike izrazili su želju da dođu na Kustendorf, ali zbog drugih obaveza još uvek nisu potvrdili svoj dolazak.

Bilo je reči i o dolasku engleskog pevača Brajana Ferija, ali se to izjalovilo, navela je Dunja Kusturica.

Totu, koja je inače trebalo da bude gost Kustendorfa još pre nekoliko godina, stekla je slavu tumačeći glavnu ulogu u nagrađivanom francuskom filmu "Čudesna sudbina Amelije Pulen" iz 2001. godine. Nagradu "Cezar" za najperspektivniju mladu glumicu osvojila je 2000. za film "Vénus beauté institute".

Glumila je i u ostvarenjima "Koko pre Šanel" (2009), "Neprocenjivo" (2006), "Da Vinčijev kod" (2006), "Veridba je dugo trajala" (2004), "Slatke, prljave stvari" (2003), "Voli me, ne voli me" (2002). Pošto je dolazak Totuove, kao i slavne italijanske glumice Monike Beluči, potvrđen gotovo u poslednjem trenutku, filmovi u kojima one igraju nije bilo moguće uvrstiti u program, objasnila je Dunja Kusturica.

Ona je rekla da će Totuova i Belučijeva možda održati radionice za studente, ukoliko bude vremana i ako uspeju da to uklope sa ostatkom programa. O tome će biti odlučeno kada poznate glumice stignu u Drvengrad, gde će ostati nekoliko dana.

Na pitanje u kojoj meri će dolazak takve zvezde kao što je Beluči uticati na neposrednu atmosferu, po kojoj je Kustendorf prepoznatljiv, Dunja Kusturica je rekla da se to neće desiti.

"Verovatno će doći ljudi koji žele da vide baš Moniku, kao što je to bio slučaj pre nekoliko godina kada je bio Džoni Dep, ali to neće remetiti harmonuju festivala", istakla je ona.

Među ranije najavljenim gostima su reditelji Džang Jimou (Kina), Ben Zejtlin (SAD), Aleksej Balabanov (Rusija), Mateo Garone (Italija), Elija Sulejman (Palestina) i turska rediteljka Ješim Ustaoglu, koji će nakon projekcija svojih filmova držati radionice za mlade autore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: