R.Skot: Novi istrebljivač biće žena

Reditelj Ridli Skot i scenarista Hampton Fenčer krajem ove sedmice dogovorili su saradnju na nastavku filmskog hita “Istrebljivač” (Blade Runner) u kojem će glavnu ulogu imati žena.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

15:39

Default images

“Prošle nedelje sastali smo se po prvi put da razgovaramo o detaljima nastavka. Ozbiljno smo prionuli na posao i zasigurno će glavni lik biti žena”, kazao je Ridli Skot portalu “Aceshowbiz.com”.

Ova izjava ulsedila je neposredno nakon objave producentske kuće “Alkon Stejtment” da je u toku pripremna faza nastavka filma “Istrebljivač”, čija su autorska prava otkupili početkom osamdesetih godina prošlog veka.

“Alkon Stejtment” u saopštenju navodi da će Skotu i ovoga puta najbliži saradnik biti Hampton Fenčer, koji je autor scenarija za originalni film snimljen 1982. godine.

“Tri puta nominovan za Oskara, reditelj Ridli Skot i njegov saradnik na ‘Istrebljivaču’ Hampton Fenčer želeli su prvo da urade serijal filmova zasnovanih na likovima iz romana ‘Sanjaju li androidi električne ovce’, odakle je i Blejd Raner potekao. Međutim, okolnosti su odvele Skota na drugu stranu i njihova ideja do sada nije realizovana”, navodi se u saopštenju.

Glasine o novom nastavku “Istrebljivača” pojavile su se prošle godine, ali se od tada ništa značajnije nije desilo. Skot je u međuvremenu snimio novi film “Prometej" i tako se nakon više od tri decenije vratio naučno-fantastičnom žanru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: