Kućna premijera filma A. Džoli u RS

Prijedorčanka, pod Fejsbuk imenom Radost Stroynik, u subotu 11. februara će u svom stanu "premijerno" u RS prikazati film Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda", uprkos kampanji koja se u tom entitetu BiH vodi protiv tog filma, prenosi portal sarajevo-x.com.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2012.

12:01

Default images

Odlukom direktora banjalučkog Multipleksa Palas i distributera filma "U zemlji krvi i meda" za RS Vladimira Ljevara, rediteljski prvenac Džolijeve neće se prikazivati u Banjaluci. Ljevar je tu odluku opravdao nedovoljnom zainteresovanosschu gradjana u tom gradu.

Pedesetak kilometara od Banjaluke, u Prijedoru, film će, međutim, ipak biti prikazan, uprkos političkim pritiscima i bojkotima velikog broja političara i udruženja u RS.

Kako navodi sarajevo-x.com, jedna od građanki Prijedora odlučila je da ilegalno skine film sa interneta i prikaže ga u svom domu svima onima koji žele da ga pogledaju.

"Odlučila sam ilegalno da ga skinem sa interneta i napravim premijeru, s obzirom na to da je postalo očigledno kako živimo pod diktaturom nacionalizma u kojem individualci odlučuju u naše ime za dobrobit našeg zajedničkog identiteta nacionalnosti i duša", rekla je ta Prijedorčanka.

Ona je dodala da će to biti njen mali doprinos u borbi protiv rastuće cenzure u BiH, pogotovu u RS.

"Niko nema pravo odlučiti u moje ime sša je dobro, a šta loše, šta je lepo, a šta ružno, šta je normalno, a šta neprirodno", rekla je ona i dodala da su svi pozvani da dođu na premijerno prikazivanje filma u RS.

Ona je navela da će film biti prikazan onoliko puta koliko bude potrebno, kako bi i poslednja zainteresovana osoba mogla da ga pogleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: