Počeo festival Dani Beograda u Prištini

Projekcijom filma "Ničije dete" u režiji Vuka Ršumovića, u prištinskom bioskopu ABC otvoren je festival "Dani Beograda u Prištini", koji traje do 16. septembra.Program obuhvata tribine, izložbe, koncerte i filmske projekcije. Cilj ovog festivala je uspostavljenje veza između mladih umetnika i promovisanje zajedničkih aktivnosti.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

09:40

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Prethodno su se ovakvim festivalom beogradskoj publici predstavili mladi kosovski umetnici. Prema rečima organizatora festivala, "Dani Beograda u Prištini" je kulturni događaj koji povezuje mlade umetnike iz Srbije i sa Kosova.

"Možete da upoznate mlade umetnike iz Beograda koj će izlagati u okviru različitih aktivnosti, imaćemo projekciju dva filma, imaćemo dve izložbe mladih umetnika, zatim dva koncerta, četiri debate na različite teme. Moći ćete da ispratite različite sadržaje, nadam se da će prištinska publika uživati u svemu tome", kaže Jelena Džombić, koordinatorka Helsinškog odbora za ljudska prava.

"Mi starije generacije, godinama smo živeli u jednoj državi , tako da se poznajemo, ali se mlade generacije ne poznaju. Ovo je idealna prilika da se zbližimo", istakao je Birol Urđan, koordinator Liberalnodemokratskog centra iz Prištine.

Festival je finansirala Delegacija EU u okviru programa "Podrška civilnom društvu za Republiku Srbiju ;2013", u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, u saradnji s Liberalnodemokratskim centrom iz Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: