KC Grad ovog proleća duva 5 rođendanskih svećica

Ovog proleća Kulturni centar Grad puni pet godina.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

16:12

Default images

"Od 16. aprila 2009. do `malog jubileja` prošli smo mnogo toga lepog, inspirativnog, kreativnog. Zajedno sa mnogobrojnim gostima-učesnicima i još mnogobrojnijom publikom učestvovali smo ili jednostavno bili, nadamo se dobri domaćini na sada već četvorocifrenom broju događaja. Kao što nam je to bila i jedna od zamisli na samom početku, uverili smo i nas same, a i druge šta se sve može napraviti od jedne napuštene zgrade u zaboravljenom delu grada. Kao i sada, i pre pet godina postojao je samo cilj i velika volja da se nešto drugačije desi u Beogradu i da se stvori mesto koje je pre svega otvoreno za razne ideje i inicijative, mesto gde se ljudi susreću, a različitosti podržavaju", kažu iz KC Grad.

Ulazak u šestu godinu rada KC Grad obeležiće raznim događajima. Retrospektivna izložba pod nazivom „Gradski Salon – prvih pet godina“ koja će predstaviti 15 autora savremene umetničke scene koji su izlagali u Velikoj galeriji tokom poslednjih pet godina, biće otvorena u ponedeljak 14.aprila u 19 časova.
Svetislav Basara
Gradska knjižnica je program koji je obeležio utorak u KC Grad kroz koji su svoja dela ili osvrte na savremenu književnu scenu predstavili skoro svi viđeniji pisci iz Srbije i regiona. Za rođendanski specijal, u utorak 15. aprila od 20 časova, gosti KC Grad su David Albahari i Svetislav Basara.

U sredu, 16. aprila u 18 časova KC Grad će biti domaćin promocije jedinog časopisa na ovim prostorima posvećenog nezavisnoj kulturnoj sceni. Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) upravo na rođendan KC Grad predstaviće drugo izdanje štampanog magazina Manek koje je posvećeno odnosu javnog i nezavisnog sektora u kulturi.
VIS Limunada
Dvostruki muzički poklon KC Grada očekuje planiran je za vikend 18. i 19. aprila. U petak 18. aprila u suton jedne od prvih prolećnih večeri sve posetioce očekuje besplatan koncert – sastava VIS Limunada.

U subotu 19. aprila centralno mesto zauzeće gošća iz Kopenhagena – Rosa Lux. Zaduženi za bušenje šarenih balona pre i posle Rose Lux ni manje ni više biće Ewox & Tamarinsky, Vlada Janjić i Dušan Lilić ispred kolektiva Banda Panda a ulaz na ovo veče biće takođe besplatno.

Direktno sa prve zajedničke evropske turneje u KC Grad 25. aprila stižu Ana Ćurčin i Stray Dogg na zajednički nastup na otvorenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: