„Beograd 2020“ pred parlamentom EU

Predsednica Odbora za kulturu i obrazovanje Evropskog parlamenta Doris Pak posetiće krajem juna Beograd kada će joj biti predstavljen projekat "Kandidatura Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.03.2011.

18:01

Default images

Kako je saopštila Maša Samardžiski, menadžerka za komunikaciju projekta „Beograd 2020 - Grad u postupku kandidature za Evropsku prestonicu kulture“, najava posete Pakove usledila je posle objave preliminarnih rezultata on-lajn kosultacija koje su trajale prethodnih nekoliko meseci.

Prema ovom istraživanju Srbija je, predvođena projektom „Beograd 2020“, prva po rejtingu. Konsultacije ukazuju da je Srbija pokazala najviši stepen interesovanja i rešenosti da Beograd osvoji titulu za 2020. godinu.

Rezultati pomenutog istraživanja objavljeni su na konferenciji pod nazivom „Evropske prestonice kulture posle 2019. godine“, održanoj u Briselu početkom marta. Konferenciju je organizovao Evropski komesarijat za kulturu i obrazovanje.

Naredna konferencija se očekuje na jesen, a početkom 2012. godine Evropski parlament bi trebalo da donese odluku o tome kako će od 2020. godine izgledati projekat evropskih prestonica kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: