Alis Kuper nastupa u Beogradu

Američki hard roker Alis Kuper održaće koncert 4. decembra u Hali sportova u Beogradu, saopštila je promoterska kuća "Lupa".

Izvor: Beta.

Petak, 19.09.2008.

12:00

Default images

Vlasnik rok klasika "I'm Eighteen" (1971) i "Schools's Out" (1972) dolazi u Beogradu okviru svetske turneje kojom promoviše u julu objavljen 25. album u karijeri, "Along Came a Spider", čiji su osnovni motiv nepodopštine izmišljenog poremećenog serijskog ubice Spajdera.

Kuper je jedini put svirao u Beogradu na Sajmu 1990. godine, kada je promovisao album "Trash" (1989), sa kojeg je bio hit "Poison".

Rođen kao Vinsent Furnijer, Kuper je postao čuven kao osnivač "šok roka", teatralnih nastupa pod uticajem filmova strave i vodvilja, na kojima je 1970-ih godina i kasnije nastupao noseći zmiju oko vrata i koristeći giljotinu i električnu stolicu.

Nazvan navodno po veštici iz 17. veka, Kuper je po mnogima muzičar koji je uobličio zvuk i izgled hevi metala, i u taj muzički žanr uveo elemente horora. Uz to, Kuper se bavio glumom, strastveni je igrač golfa i radio voditelj emisije u SAD "Noći sa Alisom Kuperom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

22 h

Podeli: