Utorak, 03.02.2009.

14:11

Sumrak

Twilight Srbija, kao prvi i najveći srpski Twilight forum, već više meseci uspešno radi i okuplja sve zaljubljenike u knjige iz Sumrak (Twilight) sage.

Izvor: Piše: djmrcko

Default images

Osim saradnje sa brojnim tematski sličnim sajtovima i forumima u svetu, Twilight Srbija uspešno sarađuje i sa domaćim izdavačem ovih knjiga, kompanijom Evro-Giunti, kao i sa domaćim distributerom filma, kompanijom Tuck. Jedan od rezultata rada našeg foruma je i ljubazan poziv kompanije Tuck da predstavnici našeg foruma uzmu učešće na press konferenciji, organizovanoj 14. januara povodom početka prikazivanja filma Sumrak u Srbiji, kao i naše prisustvo na prvoj, specijalnoj projekciji, održanoj neposredno posle press konferencije, a dan pre početka redovnog bioskopskog prikazivanja ovog filma, koji, za razliku od drugih zemalja u svetu, kod nas nije propraćen većim medijskim najavama.

Obzirom da nam je kompanija Tuck nesebično obezbedila 40 mesta, a forum ima preko 300 članova, za članove foruma Twilight Srbija organizovano je takmičenje u dve kategorije: najbolja Fan Fiction priča i najbolja Photoshop art dela. Članovi našeg foruma su se rado odazvali ovom pozivu i na takmičenju pokazali zavidan nivo književnih i umetničkih sklonosti.

Sa velikim uzbuđenjem, 14. januara su se, ispred bioskopa Tuckwood Cineplex, okupili članovi iz Novog Sada, Sombora, Kragujevca, Beograda...

Na press konferenciji su govorili urednik kompanije Evro-Giunti, gospodin Dobrivoje Lale Erić, i predstavnik društva «Lazar Komarčić», gospodin Jovan Ristić. Urednik kompanije Evro-Giunti, gospodin Dobrivoje Lale Erić, je podsetio da su u Srbiji, do sada, objavljene tri knjige iz Sumrak sage: Sumrak, Mlad mesec i Pomračenje, dok je objavljivanje poslednje, četvrte knjige iz ovog serijala najavljeno za proleće ove godine. Gospodin Jovan Ristić iz društva «Lazar Komarčić» je govorio o fenomenu ovih knjiga, koje su postigle veći uspeh u svetu, nego u Srbiji. Ipak, napomenuo je da samo prisustvo članova foruma Twilight Srbija na press konferenciji dovoljno govori o tome da se situacija kod nas menja i da raste zainteresovanost za ove knjige, obzirom da je, primera radi, na promociji prve knjige, održanoj u martu 2008. godine, bilo svega desetak posetilaca. Nakon veoma interesantne analize romana spisateljice Stefani Majer i zaključka da se radi o ljubavnim, melodramskim romanima, u kojima je prisustvo vampira elemenat ikonografije i egzotičnosti, počela je i ta, željno iščekivana prva, specijalna projekcija filma Sumrak u Srbiji.

Prve scene filma Sumrak propraćene su u potpunoj tišini. Razlog za to delimično je bio taj što se radilo o specijalnoj projekciji kojoj su prisustvovali i novinari iz različitih redakcija i koji su film posmatrali profesionalno kritički, a delimično i to što članovi foruma Twilight Srbija, koji su, takođe, bili prisutni u sali, nisu mogli poverovati da su najzad dočekali i taj trenutak – da dugoočekivani film odgledaju na velikom platnu, prvi u Srbiji! Međutim, posle izvesnog vremena, atmosfera se opustila i članovi foruma su svim srcem reagovali na poznate scene iz filma Sumrak, medjusobno razmenjujući komentare. Nakon projekcije, druženje članova foruma Twilight Srbija, od kojih su se mnogi tada upoznali prvi put, nastavljeno je do uveče.

Obzirom da su članovi našeg foruma ne jednom pročitali knjige iz Sumrak sage i da su veliki fanovi ovih romana, teško je dati potpuno objektivnu sliku o samom filmu. Ipak, premda sam film ne spada u grupu izuzetnih, filmskih ostvarenja, bilo bi šteta ne odgledati ga i to isključivo na velikom platnu. Skroman budžet, skromna produkcija, relativno slabo poznata glumačka ekipa, izuzimajući glavne aktere, kao i činjenica da je rizik snimanja ovog filma na sebe preuzela kompanija koja se, tek nakon neslućenog uspeha ovog filma, vinula u holivudske vrhove, uticali su na umetnički kvalitet ovog filma. Međutim, ukoliko film gledate srcem, kao što su to radili članovi našeg foruma, ništa od svega navedenog neće vam zasmetati. Iz bioskopske sale ćete izaći zadovoljni i sa verom da neke stvari u životu mogu i trebaju biti lepše.

U svakom slučaju, preporuka od srca je da, pre gledanja filma, treba pročitati knjige iz Sumrak sage. Film, koji je u svetu izazvao pomamu koja se ne pamti od vremena kada su prikazivani filmovi o Hariju Poteru, ne može zameniti zadovoljstvo uživanja u knjigama Sumrak sage. Upravo zbog toga, članovi foruma Twilight Srbija sa nestrpljenjem iščekuju najavljeno izdavanje četvrte knjige ovog serijala.

Do tada, ostaje nam da uživamo u ponovnom čitanju već objavljenih knjiga, kao i ponovnom gledanju filma Sumrak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

16 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: