Četvrtak, 22.04.2021.

14:11

Kremlj: Kovanje zavere o atentatu ne utiče na integraciju

Kremlj je uveren da situacija u vezi s kovanjem zavere o atentatu na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka ne mogu uticati na integraciju sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Kremlj: Kovanje zavere o atentatu ne utiče na integraciju
Ilustracija: Depositphotos/ AlexKosev

"Ne mislim da su ove stvari međusobno povezane", rekao je Peskov novinarima, komentarišući da li bi situacija u Belorusiji mogla da utiče na tempo integracije između Moskve i Minska i da li su dvema zemljama potrebne bliže veze kako bi izbegle takve pretnje, preneo je Tass.

Prema njegovim rečima, integracioni procesi u okviru Saveza Rusije i Belorusije su jedno, dok su spoljne pretnje i beskrajni pokušaji mešanja u unutrašnje poslove obe države potpuno drugačija stvarnost.

"Ovo je realnost sa kojom ćemo morati da se suočimo u godinama koje dolaze", istakao je Peskov i dodao da bi se trebalo navići na to.

U međuvremenu, saradnja i zajedničko suprotstavljanje spoljnim pretnjama veoma su važni i u interesu su naroda dve zemlje, kazao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: