Nedelja, 06.09.2020.

16:33

Le Drijan: Francuska nastavlja vojne operacije u Maliju

Ministar inostranih poslova Francuske Žan-Iv le Drijan izjavio je danas da će njegova zemlja nastaviti s vojnim operacijama protiv islamskih terorista u Maliju.

Izvor: Tanjug

Le Drijan: Francuska nastavlja vojne operacije u Maliju

Tamo su juče ubijena dva francuska vojnika, a jedan teško ranjen.

"Ne dolazi u obzir spuštanje garda... Napredujemo u Maliju, gde se borimo kako bismo osigurali sopstvenu bezbednost, kao i bezbednost drugih zemalja", rekao je Le Drijan u izjavi za radio "Frans anter".

Kako navodi Rojters, nastradali francuski vojnici su život izgubili kada je detonacija improvizovane eksplozivne naprave uništila oklopno vozilo u kojem su se nalazili.

Le Drijan je takođe ponovio poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona da u Maliju, posle vojnog udara u kojem je prošlog meseca zbačen predsednik Ibrahim Bubakar Kejta, počne tranzicija ka povratku na civilnu vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

14 min

Podeli: