Ponedeljak, 20.07.2020.

23:50

VMRO DPMNE ovlastila Mickoskog za pregovore o koalicionoj vladi

Rukovodstvo opozicione VMRO DPMNE ovlastilo je predsednika partije Hristijana Mickoskog da nastavi razgovore "u pokušaju sastavljanja nove parlamentarne većine"

Izvor: Beta

VMRO DPMNE ovlastila Mickoskog za pregovore o koalicionoj vladi
EPA-EFE/ NAKE BATEV

Ova partija bila je drugoplasirana na parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji.

Kako se navodi u saopštenju, Izvršni komitet VMRO DPMNE na prvoj sednici posle vanrednih parlamentarnih izbora, zaključio je da su ti izbori "održani u nedemokratskoj atmosferi sa masovnim potkupljivanjem glasača, koje je sprovela aktuelna vlast SDSM".

"U takvim okolnostima VMRO DPMNE je dobila poverenje naroda u navećem delu opština i ujedno je izdejstvovala veći broj mandata u poredjenju sa SDSM, bez koalicionog partnera (albanske) Bese", ističe najviši organ makedonske opozicione partije.

Dodaje se i da su "primećeni brojni nedostaci na izborni dan", ali da je Državna izborna komisija odbila prigovore VMRO DPMNE, koje će, ističe se, ta stranka "pretočiti u tužbeni zahtev Upravnom sudu".

Prema konačnim nezvaničnim rezultatima, SDSM osvojio je 46 poslaničkih mandata u parlamentu sa 120 mesta, VMRO DPMNE 44, DUI 15, koalicija Alijansa za Albance – Alternativa 12, stranka "Levica" dva mandata i Demokratska partija Albanaca jedan.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji, održanim u sredu 15. jula, učestvovalo je 15 lista koalicija i stranaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: