RTB Bor će morati da počne da primenjuje zakon

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2013.

15:36

Default images

Kako saznajemo među prioritetima Odbora biće da RTB Bor počne da sprovodi Zakon o javnim nabavkama što ovo društveno preduzeće nije radilo već godinama unazad uprkos što je kupovali opremu vrednu nekoiko desetina miliona evra

Podsetimo, nakon što je u prve dve epizode Insajdera o poslovanju RTBa objavljeno kako praktično nema kontrole poslovanja i trošenja novca u ovom društvenom preduzeću, Vlada Srbije je, nakon tri godine, imenovala novog predsednika Upravnog odbora.

Kako je objavljeno u drugoj epizodi Insajdera dok su i prošla i aktuelna vlada odobravale RTB-u nova zaduživanja, ovo preduzeće nije sprovodilo Zakon o javnim nabavkama, što je ostavljalo mogućnost za brojne zloupotrebe prilikom kupovine rudarske opreme.

Poslednja epizoda iz serijala Insajdera o RTB Boru - Rudnik dugova, na programu je veceras od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: