"Ukrajinska vojska je sahranjena"

Bahmut je postao najveća zamka u istoriji ratovanja u kojoj je ruski glavnokomandujući Vladimir Putin sahranio ukrajinsku vojsku.

Izvor: B92

Subota, 27.05.2023.

19:21

Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos, File

To je izjavio u svom blogu na Jutjubu bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor.

"Artjomovsk (Bahmut) će verovatno biti najveća zamka u istoriji koja se dogodila kada je reč o ratovanju. Kao rezultat ruske snage su taj grad pretvorile u groblje ukrajinskih vojnika. Najmanje 50.000 ukrajinskih vojnika je poginulo, dok je mnogo i ranjeno. To je potpuna katastrofa", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je bio opsednut Artjomovskom kao i Adolf Hitler zauzimanjem Staljingrada i Kijev je zbog pokušaja da zadrži taj grad platio užasnu cenu.

Bahmut su ruske snage oslobodile su posle 224 dana borbi. To je potvrdilo i rusko Ministarstvo odbrane, dok je predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao vojnicima na ostvarenom uspehu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: