Martinović vodi Administrativni, Đukanović odbor za pravosuđe

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović i u ovom sazivu će voditi skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

10:18

Martinović vodi Administrativni, Đukanović odbor za pravosuđe
Foto: Prva TV

Za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran je poslanik SNS Vladimir Ðukanović. On je samim tim automatski postao i član Visokog saveta sudstva kao i Državnog veća tužilaca.

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević vodiće ubuduće Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo. Pored Žarić Kovačević u odboru su, kako je objavio Službeni glasnik, između ostalih i Milenko Jovanov, Lav Grigorije Pajkić, Milena Popović, Balint Pastor...

U odboru za odbranu i unutrašnje poslove su poslanici SNS Aleksandar Marković, Zoran Dragišić, socijalista Dušan Bajatović...

U okviru konstituisanja parlamenta, nakon izbora Ivice Dačića za predsednika najvišeg zakonodavnog tela, formirano je i 18 skupštinskih odbora.

Formirani su odbori za spoljne poslove, za evropske integracije, za zaštitu životne sredine, za zdravlje i porodicu, za rad i socijalna pitanja, za kulturu i informisanje, za Kosovo i Metohiju, za obrazovanje i nauku, za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, za dijasporu i Srbe u regionu, za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, za odbranu i unutrašnje poslove, za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Administrativni odbor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: