Mihajlovićeva: I moj sin je bio na derbiju... Sramota

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da je sukob navijača na “večitom derbiju“ tokom kojeg je povređeno 20 osoba - sramota.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

12:12

Mihajlovićeva: I moj sin je bio na derbiju... Sramota
Foto: Tanjug

"Koga god da pitate rekao bi da je to sramota", kazala je ona novinarima navodeći da je i njen petnaestogodišnji sin, koji je bio na utakmici, rekao da je bilo "grozno".

Mihajlovićeva je navela da takvo ponašanje i takve scene nisu dobre za imidž domaćih klubova, ali ni zemlje.

Na pitanje novinara zašto država ne primenjuje u praksi Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim terenima, ona je kazala da je to tema za ministra policije.

"Mislim da se čini sve što je moguće", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je i ona bila na prethodnim derbijima kada je sve izgledalo drugačije.

"Ovde je očigledno bilo problema unutar navijačkih grupa", kazala je potpredsednica vlade.

Poslednji duel Partizana i Crvene zvezde opet je protekao u senci divljanja na tribinama, epicentar je bio jug, a prema nezvaničnim informacijama, tukli su se navijači Partizana međusobno.

Dvadesetak navijača je povređeno, rekli su za B92.net iz Hitne pomoći, ističući da niko nije životno ugrožen.

Dan nakon 156. "večitog" derbija fotografije sa utakmice nam otkrivaju sav užas srpske navijačke tribine.

Pretučeni i ogoljeni huligani su zaprepastili Srbiju, region i svet, ali je to ništa u poređenju sa činjenicom da je jedan čovek bežao od huligana sa bakljom - sa detetom na leđima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: