Prozor helikoptera SAD pao u školsko dvorište u Japanu

Deo američkog vojnog helikoptera pao je na školu na japanskom ostrvu Okinavi, što je ponovo pojačalo tenzije među lokalnim stanovništvom.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

09:45

Prozor helikoptera SAD pao u školsko dvorište u Japanu
Ilustracija, www.sxc.hu

Prozor letelice pao je u školsko dvorište i lakše povredio jednog dečaka, javila je agencija Srna, a preneo "Blic".

Portparol Vlade Japana Jošihide Suga rekao da je ovakvi incidenti uznemiruju ljude na Okinavi i da ne treba da se događaju.

Vojska SAD potvrdila je da je prozor jednog njenog helikoptera pao na sportski teren lokalne škole u blizini vojne baze "Futenma". U saopštenju se navodi da je istraga u toku.

Na Okinavi se nalazi najveća američka vojna baza u Japanu. U poslednjih nekoliko godina zbog nesreća i krivičnih dela raste protivljenje lokalnog stanovništva prisustvu američkih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: