"Pokušao sam da isprovociram ministra da kaže nešto..."

Poslanik SDS Marko Đurišić izjavio je u Kragujevcu da se zloupotrebom procedure u Skupštini Srbije troši vreme kako bi se izbegla rasprava o budžetu za 2018.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

09:33

screenshot

On je ocenio i da će verovatno prvi put u istoriji parlamentarizma biti usvojen budžet Srbije bez mogućnosti poslanika da raspravljaju u pojedinostima o tom predlogu.

Đurišić je novinarima rekao da je to loša slika i odražava stanje političkog života u Srbiji.

On je naveo da je SDS podneo oko 40 amandmana na predloženi budžet za 2018. i ocenio da kako ovih dana ide rasprava, nažalost, neće biti prilike da se o tome govori.

"Postoje i drugi zakoni, a meni je posebno krivo što u celoj galami koja se digla oko budžeta, prolazi jedan po meni vrlo važan zakon koji treba da bude kičma borbe protiv siromaštva - to je Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom" rekao je Đurišić.

Prema njegovim rečima, to je zakon koji umesto da osnažuje ekonomski najugroženije porodice sa decom upravo smanjuje davanja koja su do sada postojala, "i za porodiljsko odsustvo, i za odsustvo za brigu o deci".

Đurišić je rekao da ništa o tome nije moglo da se čuje u paru i da je pokušao da "isprovocira ministra" da kaže nešto o tim rešenjima, ali on je govorio o rešenjima koja postoje u važećem zakonu.

"Rešenja iz predloženog zakona za koja se ja bojim da će biti usvojena su mnogo lošija od trenutnih rešenja, a ona nisu dobra i nisu dovoljna za borbu protiv siromaštva u situaciji kada je siromaštvo u poslednjih pet godina tri puta povećano", rekao je on.

Đurišić je bio jedan od učesnika okruglog stola "Imamo pravo" koji je u Studentskom kulturnom centru organizovao "Centar za mir i međukulturni dijalog" iz Beograda u saradnji sa nevladinim organizacijama iz Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: