Iran zabranio prelet avionu bugarskog premijera

Avionu bugarske vlade kojim je premijer Bojko Borisov putovao za Saudijsku Arabiju, Iran je zabranio prelet preko svoje teritorije.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2017.

19:55

Iran zabranio prelet avionu bugarskog premijera
Thinkstock

Letelica je morala prvo nazad, pa okolo, preko Iraka.

Kako prenosi bugarska državna novinska agencija BTA, ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva je danas rekla novinarima u Rijadu da, iako su imali potrebnu diplomatsku dozvolu za preletanje Irana, iranske vlasti su zatražile da avion napusti njihov vazdušni prostor.

Zaharijeva koja je deo zvanične bugarske delegacije u poseti Saudijskoj Arabiji nazvala je ovo "neobjašnjivim odbijanjem u poslednjem trenutku".

Dodala je da je avion time bio primoran da se vrati u Tursku i da sačeka dozvolu za prelet preko Iraka.

Bugarske vlasti zatražile su objašnjenje Irana, dodala je Zaharijeva.

Borisov je prvi premijer Bugarske koji je otišao u posetu Saudijskoj Arabiji za 20 godina, koliko te dve zemlje imaju diplomatske odnose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: