BG: Posle devet godina odblokiran račun Grafičke škole

Račun beogradske Grafičke škole, jedine te vrste u Srbiji, od danas, posle gotovo devet godina, nije više u blokadi, prenela je gradska uprava.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

18:50

BG: Posle devet godina odblokiran račun Grafičke škole
Ilustracija: Thinkstock

To je omogućeno jer je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izmirio dugovanja od šest miliona dinara te škole i omogućio joj da ponovo nesmetano funkcionisanje.

Grafička škola na Novom Beogradu bila je u blokadi zbog sudske presude iz 2009. godine od 30 miliona dinara a zbog lošeg ugovora iz 2002. godine o skladištenju opreme koja je nestala i zbog čega je škola tužena.

"Danas počinje nova etapa razvoja Grafičke škole koja zbog nečijeg nemara, nedomaćinskog rukovođenja i sklapanja štetnih ugovora, iza sebe ima deceniju neulaganja" rekao je gradski sekretar Slavko Gak.

U Grafičku školu ide oko 1.000 učenika, a svake godine iz nje izađe 60 fotografa, 60 prelamača (priprema za štampu), 30 grafičkih dizajnera, 30 štampara, 30 sito-štampara i 30 knjigovezaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: