Šefica Agencije za borbu protiv korupcije podnela ostavku

Majda Kršikapa podnela je neopozivu ostavku na funkciju direktorke Agencije za borbu protiv korupcije, objavljeno je na sajtu Agencije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.11.2017.

15:45

Šefica Agencije za borbu protiv korupcije podnela ostavku

Kršikapa je na funkciji provela samo dva meseca, a u Agenciju je došla iz Visokog saveta sudstva.

Kako se navodi, neopozivu ostavku je podnela na telefonskoj sednici, a v. d. direktora Agencije biće Verka Atanasković, koja je izabrana jednoglasno.

Dogovoreno je i da na narednoj sednici Odbor Agencije donese odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor novog direktora Agencije.

Agencija je poslednji put bila u žiži javnosti u slučaju stana ministra Aleksandra Vulina, krajem septembra. Sada već bivša direktorka Agencije rekla je da je Agencija u tom slučaju uradila sve što je u njenoj nadležnosti.

Agencija pre njenog izbora nije imala direktora od decembra 2016. godine, kada je ostavku na tu funkciju podnela Tatjana Babić posle imenovanja za sudiju Ustavnog suda.

Inače, Agencija, nakon odlaska Tatjane Babić, iz dva puta nije izabrala novog direktora. Na prvom konkursu Odbor Agencije nije izabrao direktora jer nijedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova.

Tatjana Babić je bila na čelu Agencije od januara 2013. godine, nakon što je smenjena Zorana Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: