Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cepidlačenja

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović kaže da su reakcije na njegovu izjavu da je njegov otac Alija ostavio BiH u amanet predsedniku Turske, "cepidlačenja".

Izvor: B92

Subota, 21.10.2017.

00:48

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cepidlačenja
Foto: Tanjug, arhiva

"To su cepidlačenja, jer šta je amanet nego briga? Ostaviti nekome nešto u amanet znači ostaviti mu brigu nad nečim", rekao je Izetbegović posle sednice Predsedništva SDA.

On je dodao da su Evropska unija i pojedine zemlje Evrope, kao i islamske zemlje dale snažnu podršku BiH.

Njegov otac, kako je naveo, prepoznao je nadolazećeg lidera, predsednika Turske Erdogana i dao mu lično BiH u amanet, dakle zaduženje da on licno ne zaboravi takve obaveze.

"Pogledajte na kakav način amanet vrše Srbija i Hrvatska, koliko često srpski ili hrvatski lideri odu u Zagreb ili Beograd. I onda se ova izjava izvuče pincetom i cepa na četvero", rekao je Izetbegović.

Ranije je srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić ocenio da je Izetbegovićeva izjava glupost i neviđena politička šteta.

"I jasno mi je da je to deo politike SDA koja misli da je BiH njihova i da imaju pravo da je daju Erdoganu. Takvim izjavama ove države je sve manje. Zamislite da smo mi rekli da ostavljamo Bosnu i Hercegovinu u amanet Miloševiću", zapitao je Ivanić gostujući na sarajevskoj N1 tv.

Predsedništvo SDA na takođe je na današnjoj sednici osudilo Rezoluciju o vojnoj neutralnosti RS, prenosi Klix.ba.

"Ova rezolucija koju je usvojila NSRS predstavlja nož u leda, kršenje Dejtonskog sporazuma i novi udar na suverenitet BiH. Ta rezolucija je isključivo državno pitanje i zato neće imati nikakve efekte ali ne treba potceniti njene posledice na odnose u zemlji", rekao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: